AKP GERUP BAŞKAN VEKİLİ: ''BİZ SARAY'I MİLLETİN EVİ OLARAK GÖRÜYORUZ''

TBMM Genel Kurulu’nda, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) iptal ettiği ancak farklı bir teklif içinde Meclis’e getirilen, Bitlis Ahlat’ta, Van Gölü kıyısında Cumhurbaşkanlığı Sarayı yapılmasına ilişkin eleştiriler için AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan “Adliye sarayı da var. Saray deyince siz ne anlıyorsunuz? Biz milletin evi olarak görüyoruz” dedi.

GÜNDEM 13.02.2020, 09:31
AKP GERUP BAŞKAN VEKİLİ: ''BİZ SARAY'I MİLLETİN EVİ OLARAK GÖRÜYORUZ''

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Saray'a “hayır” demenin, Atatürk’ün eserlerine “hayır” demek anlamına geldiğini öne sürdü. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise Özkan’a “Sizin yazlık sarayınız, mevcut sarayınız kaçak; Atatürk Orman Çiftliği’nin böğründe bir bıçak gibi duruyor. Tank Palet karşılığında, rüşvet kokan bir uçan sarayınız var. Bir yüzen saray almışsınız, onu ordunun envanterinden aldınız. Şimdi ‘Türk milletinin hassasiyetleri’ deyip kendinize bir tane kaçak saray yapıyorsunuz, daha doğrusu, birileri kendisine bir kışlık saray talep ediyor. Bağımsız olduğunu sizin iddia ettiğiniz mahkemeye rağmen ve ona inat olarak bir düzenleme yapıyorsunuz” yanıtını verdi.

‘İSTESENİZ DE İSTEMESENİZ DE’

Özkan, Özel’in eleştirilerine için ülkede “adliye sarayının” olduğunu belirterek, “Saray deyince siz ne anlıyorsunuz? Biz milletin evi olarak görüyoruz, millete hizmetkâr olacak bütün devlet personelinin çalıştığı makam olarak görüyoruz. İsteseniz de istemeseniz de milletin evi, milletin parlamentosu tarafından, milletin yargısı tarafından alınan kararlarla adım adım, aşama aşama hayata geçecek” dedi. 

‘ASALAKLARI KOVDUK’

AKP’lilerin “Yerel seçimlerden sonra kimseyi işten çıkartmayacağım demiştiniz, yalan söylediniz” eleştirilerine yanıt veren Özel, “Eğer Ankara’yı CHP kazanırsa su faturalarını DHKP-C militanları dağıtacaktı ve bu ülke için beka sorunuydu. İstanbul’da İSPARK PKK’ya verilecekti, PKK militanları arabaları park edecekti İSPARK’lara. Bu yalanı söyleyenleri milletimiz unutmadı” dedi. Özel, “Belediyeye sadece maaş için giden asalakları kovduk” diyen Özel, “Namusuyla çalışan personele yönelik siyasi tercihinden ötürü asla ve asla bir işten çıkarma olmamıştır” ifadelerini kullandı.

‘ORTAĞINIZA KADRO AÇIYORSUNUZ’

“Mersin’de her gün adam çıkartıyorsunuz. Siyasi partizanlık yapıyorsunuz” eleştirilerine de yanıt veren Özel “Siz getirin, bir araştırma komisyonu kuralım, belediyeler gezilsin, liyakatsiz davranan varsa yazılsın ama bankamatik memurları, seçim kayboluyor diye son üç günde üç haftada işe başlatılanlar, oturacak yeri bile olmadan seçim almak için içeriye alınanları ise hep birlikte görelim. Manisa’da mobbingle 900-bin kişi oradan oraya sürülüp istifaya zorlanırken, işten atılırken sorunun da ittifak değiştirmeniz olması... Manisa’da geçmişte başka bir yerdeydiniz, başkalarından oy alıyordunuz, şimdi gittiniz başka bir yere savruldunuz; orada o masum insanları sırf ittifak ortağınızın kontenjanına yer açmak için mobbingle istifaya zorluyorsunuz, sonra tutup da Mersin’den son üç haftada işe alınmış kişilerin işten çıkarılmasını bana anlatıyorsunuz, bunun kabul edilebilir tarafı yoktur” diye konuştu.   

Yorumlar (0)