Akit TV'nin 'Zulüm 1938'de son buldu' haberinin davası başladı

Akit televizyonunda 10 Kasım 2015'te, “Zulüm 1938'te son buldu” başlıklı haberle ilgili olarak sorumlu müdür Ali Özken'in, “Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret” suçundan yargılanmasına başlandı.

GÜNDEM 22.02.2017, 16:23 22.02.2017, 16:23
Akit TV'nin 'Zulüm 1938'de son buldu' haberinin davası başladı

Birgün’de yer alan habere göre,  Küçükçekmece 5. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Ali Özken katılmazken, şikayetçi olarak İstanbul, Ankara, Adana, Sakarya, İzmir, Aydın, Denizli, Gaziantep, Giresun barolarından avukatlar, Cumhuriyet Halk Partisi avukatları, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) üyeleri, İstanbul Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü adına avukatı ile çok sayıda sendika ve dernek hazır bulundu. Hakim Tijen Özay, sanık Ali Özken'in avukatının mazeret dilekçesi sunduğunu söyledi.

Duruşmada söz alan Adana Barosu Başkanı Veli Küçük, suça konu eylemin Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e kabul edilemez nitelikte hakaret ve saldırı içerdiğini ifade ederek, kişisel ve kurumsal olarak bu suçtan manevi olarak zarar gördüklerini, bu sebeple sanığın cezalandırılmasını istedi. Söz alan Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt da Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümünün Türk milleti adına bir yas günü olduğunu dile getirerek, “Sanığın paylaşımlarının Türk halkı üzerinde yaptığı ayrımcılık ve etki göz önünde bulundurularak cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi.

Duruşma ertelendi

Ankara Barosu Yönetim Kurulu Üyesi avukat Hamit Baykara da hakaretin yanında sövgüye dayalı ifadeler yer aldığını, ulusun ortak değerlerine saldırıldığını bu nedenle sanığın üst sınırdan cezalandırılmasını istedi.

ADD Bakırköy Şubesi adına Başkan Yusuf Kadıoğlu da sanığın Atatürk’ün manevi şahsına hakaret ettiğini, kurumsal ve şahsi olarak şikayetçi olduklarını söyledi. İstanbul Valiliği İl Emniyet Müdürlüğünün avukatı Fatma Akar ise sanığın suçunun sabit olduğundan dolayı, şikayetçi olduklarını dile getirdi. 
Söz alan diğer müdahiller de sanıktan şikayetçi olduklarını ve cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme, sanık avukatı Ali Pacci'nin mazeretinin kabulüne karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. Duruşmadan sonra açıklama yapan İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Necmi Şimşek, şunları kaydetti:

“Ulu Önderimiz Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyetimize anlam katan devrimlerine sahip çıkma kararlılığında olan bizler, bu saldırılara ve saldırganlara ölünceye kadar karşı duracağız.Şu husus herkes ve her kesim tarafından iyi bilinmelidir ki hiçbir güç bizleri bu azim ve kararlığımızdan vazgeçiremeyecektir.”

 

Yorumlar (0)