AKİT'te bir skandal daha... Çocuk istismarını savundular

AKİT TV'de konuşan İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven, "12-17 yaş arası çocuk doğurmak için en ideal yaş. O yaştaki biri süper kadındır" dedi.

GÜNDEM 16.05.2020, 10:37
AKİT'te bir skandal daha... Çocuk istismarını savundular

Akit TV’de kız çocuklarıyla ilgili kamuoyunun tepkisini çekecek ifadeler kullanıldı. İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Muttalip Kutluk Özgüven, Akit TV'de katıldığı “Derin Kutu” isimli programda, 12-17 yaş arasındaki kız çocuklarını “Süper kadın” olarak tanımladı.

Özgüven, bu tanımlamasını da “doğurmaları için en uygun yaş” olarak savundu. Özgüven, "12-17 yaş arası çocuk doğurmak için en ideal yaş. O yaştaki biri süper kadındır" dedi.

ÖĞRENCİLERDEN TEPKİ

İstanbul Aydın Üniversitesi Kadın Araştırmaları Kulübü öğrencileri tarafından yapılan açıklamada: “Çocuk evliliklerini özendirip çocuk istismarına zemin hazırlayan her ifadenin karşısında olduğumuzu belirtir, durumla ilgili olarak gerekli düzenlemelerin yapılması konusunda sürecin takipçisi olacağız.” denildi.

ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA: HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILMIŞTIR

İstanbul Aydın Üniversitesi'nden konu ile alakalı şu açıklama yapıldı:

Üniversitemizde görev yapmakta olan Prof.Dr Kutluk Özgüven’in katıldığı televizyon programında yaptığı açıklama  şahsi düşünceleri olup kabul edilmesi mümkün değildir.
Kendisini şiddetle kınıyoruz. 
Söz konusu  personel hakkında hukuki süreç başlatılmıştır.
KAMUOYUNA DUYURULUR.

<iframe src="https://krttv-com-tr.cdn.vidyome.com/embed/csgPK2VkIei.html"  width="100%" height="360" scrolling="no" webkitallowfullscreen allowfullscreen></iframe>

Yorumlar (0)