Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 6 yaşındaki bir evliliği bizim hukukumuz kabul etmez

Bakan Yanık, Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşında kızı H.K.G.'yi 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirdiği iddialarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

GÜNDEM 09.12.2022, 11:46
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 6 yaşındaki bir evliliği bizim hukukumuz kabul etmez

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, A Haber yayınında 6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesi iddiasına dair konuştu.
“6 yaşındaki bir evliliği bizim hukukumuz kabul etmez” ifadelerini kullanan Yanık'ın açıklamaları şöyle:
Çok tatsız ve hiç duymak istemediğimiz haberlerden birisi. Bakanlık olarak biz uzun yıllardır düzenli olarak erken yaşta evlilikle mücadele noktasında çalışmalarımızı aralıksız devam ettiriyoruz. Hala özellikle pilot bölgelerde çalışmalarımız devam ediyor. Ancak bu konu erken yaşta evlilik başlığında bile değerlendirilemeyecek kadar tatsız bir konu. Biz açılan ceza davasına bakanlık olarak müdahil olduk. Dolayısıyla süreç içerisinde delillerin toplanması hakikatin ortaya çıkması ile birlikte biz de mağdura gereken desteği bu süreç içerisinde vermiş olacağız. Bu işin hukuki tarafı.
'Mağdura gereken her türlü desteği vereceğiz'
Mağdurun ihtiyacı olduğu taktirde her türlü sosyal, ekonomik, sosyal hizmet anlamında barınma ve benzeri her türlü desteği sağlamak da yine bakanlığımızın sorumluluklarından birisi. Nitekim daha önce olduğu gibi bundan sonra da ihtiyacı olursa ve talep ederse mağdur bu destekleri sağlarız.

Yorumlar (0)