Ahmet Türk'ün tahliyesi için olumsuz rapor!

Tutuklu Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk'ün avukatı Zeynep Boztoprak, Türk'ün tahliyesi için İstanbul Adli Kurumu'ndan olumsuz rapor verildiğini açıkladı.

GÜNDEM 03.02.2017, 13:10 03.02.2017, 13:10
Ahmet Türk'ün tahliyesi için olumsuz rapor!

Boztoprak Bianet’e yaptığı açıklamada, "Raporda Ahmet Türk’ün kalp pili de dahil tüm hastalıkları ve sağlık sorunları teşhis ediliyor ama buna rağmen böyle bir sonuca varılıyor" dedi.

 

"İnsani, tıbbi ve hukuki açıdan açıklaması yok"


Avukat Boztoprak, “75 yaşında ve sağlık sorunları olan bir insanın hapishanede tutulması işkencedir, kötü muameledir” diye konuştu.

Yaklaşık iki aydır tutuklu olan Ahmet Türk’ün muayeneler için halihazırda beş kent değiştirmek zorunda kaldığını, bir kez de Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile ifade vermeyi kabul etmesine rağmen Diyarbakır’daki duruşmaya götürüldüğünü söyleyen Boztoprak, “raporun insani, tıbbi ve hukuki açıdan bir açıklamasının olamayacağını” ifade etti.

 

Üç kişilik odada kalıyor, su kesintileri oluyor


Avukat Boztoprak, Türk ile son olarak tutuklu bulunduğu Elazığ T Tipi Kapalı Cezaevi’nde 1 Şubat’ta görüştü.

Sağlık durumunun değişmediğini, ancak Elazığ’ın yeni bir cezaevi olmasından da kaynaklı sorunları olduğunu belirtti:

“İklim şartları zaten zor, Elazığ’da hava soğuk. Su kesintileri oluyor. Türk üç kişilik odada kalıyor. Tüm hapishanelerde olan imkansızlıklar ve olumsuz koşullar, Elazığ Cezaevi’nde de mevcut. Zaten hakkındaki soruşturma Mardin’de, yargılandığı diğer dosya Diyarbakır’da.”

 

Yorumlar (0)