Ahmet Saltık: Atatürk Havalimanı'na yapılan hastaneye 20 bin dolar karşılığında yurt dışından getirilen hastalar yatırılıyor

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Saltık, Atatürk Havalimanı’na yapılan hastanede 20 bin dolar karşılığında yurt dışından getirilen hastaların tedavi edildiğini ileri sürdü.

GÜNDEM 01.12.2020, 12:04 01.12.2020, 12:05
Ahmet Saltık: Atatürk Havalimanı'na yapılan hastaneye 20 bin dolar karşılığında  yurt dışından getirilen hastalar yatırılıyor

Halk TV’de Şirin Payzın ile Sözüm Var programına katılan Prof. Dr. Ahmet Saltık, koronavirüs salgınıyla mücadeleye ilişkin açıklamalarda bulundu. Saltık, 50 bine yakın sağlık emekçisinin enfekte olduğunu ifade ederek, “Bu çok yüksek bir oran. Aşağı yukarı tüm sağlık çalışanlarının yüzde 5’ine tekabül ediyor” dedi. Sağlıkta insan gücünün de yetersiz olduğunu söyleyen Saltık, “Biz salgının başından beri atama bekleyen 400 bin sağlıkçının en azından yarısının, sürekli değilse bile sözleşmeli olarak işe alınması gerektiğini söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

"Atatürk Havalimanı'na yapılan hastaneye yurt dışından getirilen hastalar yatırılıyor"

Prof. Dr. Ahmet Saltık, İstanbul’da Atatürk Havalimanı’nın pistinin parçalanarak yapılan ve sahra hastanesi olacağı söylenen hastaneye ilişkin de önemli bir iddiada bulundu. Söz konusu hastaneye Sağlık Bakanlığına bağlı bir şirket aracılığıyla yurt dışından getirilen hastaların 20 bin dolar karşılığında yatırıldığını öğrendiklerini ifade eden Saltık, “Daha önce de birkaç kez dile getirdim bunu. Sağlık Bakanlığından herhangi bir yalanlama gelmedi” diye konuştu.

Yorumlar (0)