Ahmet Hakan: HDP’nin oyunu almak için göz kırpmak başka, başı sonu belli bir konuda görüşmek başka

Ahmet Hakan, anayasa değişikliği görüşmeleri kapsamında AK Parti'nin HDP'yi ziyaret etmesinin ardından başlayan tartışmalara değindi. Hakan, "HDP’nin oyunu almak için HDP’ye başı sonu belirsiz göz kırpmak başka bir şey... Anayasa değişikliği gibi başı sonu belli bir konuda görüşmek başka bir şey" yorumunu yaptı.

GÜNDEM 06.11.2022, 15:08
Ahmet Hakan: HDP’nin oyunu almak için göz kırpmak başka, başı sonu belli bir konuda görüşmek başka

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan bugün kaleme aldığı yazısında, "Anayasa değişikliği görüşmeleri kapsamında AK Parti heyeti, HDP heyeti ile buluştu. Bunun üzerine özellikle AK Parti içinden homurtular yükseldi: 'Hani HDP şeytandı? Bu buluşma da neyin nesi? Bundan sonra muhalefeti HDP üzerinden nasıl eleştireceğiz? Şunu CHP yapsa demediğimizi bırakmaz mıydık?' Bu homurtulara kısmen hak veriyorum. Hak vermediğim kısmı ise şurası: HDP’nin oyunu almak için HDP’ye başı sonu belirsiz göz kırpmak başka bir şey... Anayasa değişikliği gibi başı sonu belli bir konuda görüşmek başka bir şey." düşüncesini dile getirdi.
Ahmet Hakan şunları kaydetti:
"Hem ne diyordu Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye Yüzyılı” manifestosunda? “Kimlik siyaseti yerine birlik siyaseti... Kutuplaştırma siyaseti yerine bütünleştirme siyaseti... İnkâr siyaseti yerine kucaklama siyaseti... Tahakküm siyaseti yerine özgürlük siyaseti... Nefret siyaseti yerine özgürlük siyaseti.”

Yorumlar (0)