Afrin şehir merkezine Türk bayrağı asıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin ilçe merkezini tümüyle ele geçirmesinin ardından, güvenlik çalışmalarını sürdürüyor. İlçe merkezindeki hükümet binasına Türk bayrağı çekildi.

GÜNDEM 18.03.2018, 13:19 18.03.2018, 13:19
Afrin şehir merkezine Türk bayrağı asıldı

Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından kontrol altına alınan Afrin şehir merkezinde mayın ve el yapımı patlayıcı arama çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

​Genelkurmay Başkanlığı'nın sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, "Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu tarafından Afrin şehir merkezi kontrol altına alınmıştır. Mayın ve el yapımı patlayıcı arama çalışmaları devam etmektedir. Şehitlerimizin ruhu şad olsun" ifadeleri paylaşıldı.Kontrolün sağlandığı ilçe merkezindeki hükümet binasına Türk bayrağı çekildi. ÖSO KOMUTANI: KENTTE YPG'DEN KİMSE KALMADIÖte yandan Sputnik'e konuşan Afrin'deki ÖSO'ya bağlı Sultan Murat Tümeni komutanlarından Halit Feyad, kentte tamamıyla hakimiyeti sağladıklarını iddia ederek, şunları söyledi:"Şiddetli çatışmalar sonucunca Afrin kentini YPG'den aldık. Çatışmalarda çok sayıda YPG militanını öldürdük. Kentte şimdi arama tarama çalışmaları yapıyoruz. Türk askeri de şimdi bizimle Afrin'de. Kentteki YPG militanları Kobani ve Kamışlı'ya kaçtı. Kentte YPG'den kimse kalmadı."

Yorumlar (0)