Afrin şehidi babasını, elinde oyuncak bebeğiyle uğurladı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'de yürüttüğü 'Zeytin Dalı Harekatı'nın 4'üncü gününde şehit olan, ancak naaşları 2 ay sonra yurda getirilebilen, Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta (30) ve Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı'nın (25) cenazeleri memleketlerinde toprağa verildi. Ayrıca dün Batman'da çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Kıdemli Uzman Çavuş Bülent Doğan da (43) düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Ankara’da toprağa verilen şehit Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta'nın 3 yaşındaki kızı Miray Nil'in, elindeki bebekle cenaze törenine katılması yürekleri dağladı.

GÜNDEM 24.03.2018, 19:09 24.03.2018, 19:09
Afrin şehidi babasını, elinde oyuncak bebeğiyle uğurladı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), terör unsurlarına karşı Afrin’de yürüttüğü ‘Zeytin Dalı Harekatı’nın 4’üncü gününde şehit olan ve naaşı 2 ay sonra teslim alınan Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta, Ankara’da kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

 

 

Afrin’de 23 Ocak’ta  şehit düşen, Zeytin Dalı Harekatı’nın 2’nci şehidi olan ve cenazesi 2 ay sonra teslim alınan evli ve bir çocuk babası Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta için Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde cenaze namazı kılındı.

OĞUZ KAĞAN USTA

OĞUZ KAĞAN USTA

Cenaze namazına Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP ve MHP Genel Başkan Yardımcıları, kuvvet komutanları, bürokratlar, siyasiler, şehidin ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Yavuz Alatan - SÖZCÜ

Cenaze namazının ardından şehit Usta’nın naaşı top arabasına konuldu. Şehidin babası Canpolat Usta, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunu silah arkadaşlarıyla birlikte top arabasına kadar taşıdı.

CENAZEYE KATILAN GENELKURMAY BAŞKANI ORGENERAL HULUSİ AKAR ŞEHİDİN EŞİ SAİDE USTA'YA BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ.

CENAZEYE KATILAN GENELKURMAY BAŞKANI ORGENERAL HULUSİ AKAR ŞEHİDİN EŞİ SAİDE USTA’YA BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ.

Şehidin eşi Saide, annesi Sevim ve 3 yaşındaki kızı Miray Nil Usta,  elindeki bebekle bir yakınlarının kucağında cenaze törenine katıldı.

basliksiz-1

Aile taziyeleri kabul ettikten sonra şehit Oğuz Kaan Usta’nın cenazesi Cebeci Askeri Şehitliği’nde toprağa verildi.

ANKARA,(DHA)

KAYSERİ İKİ ŞEHİDİNİ UĞURLADI 

 

Kayseri’de Afrin’de 2 ay önce şehit olan ancak cenazesi yeni getirilen Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı (25) ile dün Batman’da çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Kıdemli Uzman Çavuş Bülent Doğan (43) düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

resimid_4762895

Afrin’den dün gece Kayseri’ye getirilerek Seyyid Burhanettin Hastanesi’nin morguna konulan Şehit Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı’nın Türk bayrağına sarılı tabutu, önce Kocasinan ilçesi Bozantı Caddesi’ndeki kendi evine daha sonra da annesi Sibel Muratdağı’nın oturduğu Beşparmak Mahallesindeki Sanat Apartmanı’nın önüne getirilerek helallik alındı. Bu sırada anne Sibel Muratdağı, sinir krizi geçirdi. Şehidin askeri kıyafetini giyen eşi Birgül Muratdağı, tabutun bulunduğu cenaze aracına elini vurarak, “Kalk Mehmedim kalk” diye seslendi. Kalemkırdı Camisi’ne getirilen tabut musallaya konduktan sonra şehidin annesi, eşi ve şehit ile aynı adı taşıyan dedesi Mehmet Muratdağı sırayla tabutu okşayıp fotoğrafını öptü.

ŞEHİT MURATDAĞI'NIN PARKASINI GİYEREK KARŞILAYAN EŞİ BİRGÜL MURATDAĞI, BİR SÜRE TÜRK BAYRAĞINA SARILI TABUTUNA SARILDIKTAN SONRA AĞLAYANLARI 'AĞLAMA' DİYEREK TESELLİ ETTİ.

ŞEHİT MURATDAĞI’NIN PARKASINI GİYEREK KARŞILAYAN EŞİ BİRGÜL MURATDAĞI, BİR SÜRE TÜRK BAYRAĞINA SARILI TABUTUNA SARILDIKTAN SONRA AĞLAYANLARI ‘AĞLAMA’ DİYEREK TESELLİ ETTİ.

Batman’da şehit olan 21 yıllık asker Jandarma Kıdemli Uzman Çavuş Bülent Doğan’ın (43) annesi Zeynep, eşi Ebru, ortaokul öğrencisi kızı Zeynep Sude (15) tabuta kapanarak gözyaşı döktü.

BÜLENT DOĞAN

BÜLENT DOĞAN

Kalemkırdı Camisi’nde ikindi vakti iki şehit için düzenlenen törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kuvvet Komutanları, Vali Süleyman Kamçı, eski bakan ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Kayseri Milletvekilli İsmail Tamer, CHP Kayseri Melletvekili Çetin Arı, Garnizon  ve 2. Hava Bakım Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, 12. Hava Ana Ulaştırma Üs Komutanı Hv. Plt. Tuğgeneral Selçuk Aygün, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, protokol mensupları, iki şehidin yakınları ve çok sayıda Kayserili katıldı.

GENEL KURMAY BAŞKANI HULUSİ AKAR ŞEHİTLERİN TÖRENİNE KATILDI.

GENEL KURMAY BAŞKANI HULUSİ AKAR ŞEHİTLERİN TÖRENİNE KATILDI.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, şehit ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu.

resimid_4762867

Cenazelen kılanan cenaze namazının ardından Garnizon Şehitliği’nde toprağa verildi.

ŞEHİT MEHMET MURATDAĞI VE BÜLENT DOĞAN'IN CENAZE TÖRENİNE KATILAN GENEL KURMAY BAŞKANI HULUSİ AKAR, AİLELERE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ.

ŞEHİT MEHMET MURATDAĞI VE BÜLENT DOĞAN’IN CENAZE TÖRENİNE KATILAN GENEL KURMAY BAŞKANI HULUSİ AKAR, AİLELERE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ.

HAREKATIN 4’ÜNCÜ GÜNÜNDE ŞEHİT OLDU

 

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin kuzeyindeki Afrin bölgesinde başlattığı Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, Kayseri 1’inci Komando Tugayı  2. tabur emrinde görevli Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı, 23 Ocak’ta harekatın 4. günü  07.20’de Afrin’de, PKK/PYD’li teröristlerin açtığı ateşle silah arkadaşı Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ile birlikte şehit oldu.

MEHMET MURATDAĞI

MEHMET MURATDAĞI

İki şehidin naaşına ulaşılamadı. Afrin’in ele geçirilmesinin ardından şehitlerin teröristler tarafından gömülen cenazelerine ulaşıldı. Afrin kırsalında iki ay sonra ulaşılan cenazeler, dün Türkiye’ye getirildi.

DHA

Yorumlar (0)