banner773

Adliyelerde Koronavirüs alarmı!

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda bir memurda, Ankara Adliyesi Söğütözü ek binasında bir icra katibininde ve Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nda bir tutukluda Koronavirüs çıktığı öğrenildi.

GÜNDEM 18.06.2020, 18:42 18.06.2020, 20:20
Adliyelerde Koronavirüs alarmı!

Koronavirüs pandemisi tedbirleri kapsamında Mart ayında kapatılan adliyeler eski çalışma tarzına döndü. Adliyelerde duruşmaların başlamasından 2 gün sonra Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda bir mahkeme karantina altına alındı.

İstanbul 6. Tüketici Mahkemesi’nde görevli bir memurun Covid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından mahkemenin 2 hakimi ve mahkeme personeli karantinaya alındı.

ANKARA’DA DA ÇIKTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da Ankara Adliyesi Söğütözü ek binasındaki 16’ncı İcra Müdürlüğü’nde icra katibi olarak görev yapan bir kişide corona virüsü tespit edildiğini açıkladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada İcra Müdürlüğünde yapılan kapsamlı filyasyon çalışmasında diğer personele uygulanan testlerin negatif çıktığı ifade edilerek şunlar kaydedildi:

Bu çalışmalarda başka bir koronavirüs vakasına rastlanmamıştır. Ayrıca 16’ncı İcra Müdürlüğü’nde görevli tüm personele tedbiren idari izin verilmiş olup evlerinde izolasyon tedbirlerinin uygulanmasına başlanmıştır.

Başsavcılığımızca, Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda Adalet Bakanlığınca hazırlanan Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında Yeni Çalışma Esasları Kılavuzu’ndaki tedbirler titizlikle uygulanmaktadır.

EN SON KAHRAMANMARAŞ'DA GÖRÜLDÜ

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, cezaevine ilk kabulünde yaptırılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıkan tutuklu kadın ile teması bulunan kurum personeli ve diğer tutuklulara yapılan testlerin sonucunun negatif çıktığını bildirdi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Dulkadiroğlu ilçesinde kimyasal sıvıyla kasten yaralama olayına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanması kararlaştırılan şüpheli F.Ö'nün Kahramanmaraş E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna ilk kabulünde yaptırılan Kovid-19 testinin pozitif çıktığı anımsatıldı.

Yorumlar (0)