Adil seçimden bahsediyorlar! İşte YSK üyelerini arayan 2 bakan

CHP’li Muharrem Erkek, İçişleri Bakanı Soylu ile Adalet Bakanı Gül’ün YSK üyelerini telefonla aradıklarını duyduklarını söyledi. Erkek, “Yerel seçim sonrası yaşadıklarımız parti devlete dönüştüğümüzün en büyük göstergesi. Bakanlar YSK üzerinde baskı kuruyor” dedi

GÜNDEM 13.04.2019, 13:20
Adil seçimden bahsediyorlar! İşte YSK üyelerini arayan 2 bakan

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, yerel seçimler sonrası tartışmalı kararlara imza atan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyeleri üzerinde iktidarın baskı kurmaya çalıştığını söyleyerek, “İçişleri Bakanı ile Adalet Bakanı’nın YSK üyelerini aradığını duyuyoruz” dedi.

Muharrem Erkek, BirGün’e yaptığı açıklamada, seçimlerin siyasi partiler tarafından yapıldığını ve seçim kurullarının bunun denetimi ve gözetimi ile görevli olduklarının altını çizdi. Erkek, şunları söyledi:

“Seçimler sonuçlandıktan sonra da siyasi partiler itirazlarını yaparlar, itirazlarını kanıtlayacak delillerini toplar, kurullara sunarlar. Şimdi ise bir siyasi parti, AKP hukuksuz itirazlar yapıyor, delilleri devletin bakanı, savcısı, polisi topluyor. Bakanlar kararda etkili olmak için YSK üyelerini arıyor. Bütün bunlar parti devletine dönüştüğümüzün en önemli göstergesi. Devlet bu seçimde iktidarın yanında taraf…”

Yorumlar (0)