Adana’da çelenk törenine GBT Engeli!

HKP Adana İl Örgütü, Atatürk Parkı Anıtı’na çelenk koyduğu sırada polis engellemeye çalıştı.

GÜNDEM 29.10.2020, 16:53
Adana’da çelenk törenine GBT Engeli!

İçişleri Bakanlığının, 81 ilin valiliklerine gönderdiği genelge ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97. yıl dönümü kapsamında yurt genelinde yapılacak etkinlikleri kısıtladığını duyurmasının ardından HKP Adana İl Örgütü, Atatürk Parkı Anıt önünde olacağını açıklamıştı. HKP üyeleri Mustafa Kemal Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Bir HKP Üyesinin basın açıklaması yaptığı sırada polis engellemeye çalıştı. Polis eyleme katılanlara GBT kontrolü yaptı.
HKP Adana İl Örgütü’nden yapılan açıklama kısaca şu şekilde:
“Birinci Kuvayimilliyecilerin yadigârı olan Cumhuriyetimizin 97. Yılı dolayısıyla Halkın Kurtuluş Partisi Adana İl Örgütü olarak gerçekleştirdiğimiz Adana Atatürk Parkı Anıt önündeki çelenk koyma ve basın açıklamamız kolluk güçleri tarafından engellenmeye çalışıldı.
Basın bildirimiz okunduğu esnada polis etkinliğimizi sonlandırmaya çalıştı. Buna rağmen bildirimiz okunarak eyleme‘’Yaşasın Cumhuriyet’’, ‘’Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye’’ sloganları ile devam edildi. Hiçbir güç Halkın Kurtuluş Partisi’nin Laik Cumhuriyet’imizi korumasına, onu yaşatmak için verdiği mücadeleye engel olamayacaktır!”       

Yorumlar (0)