ADALET BAKANLIĞI’NDA ADALETSİZLİK: TÜRKİYE BİRİNCİSİNİ MÜLAKATLA ELEDİLER

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, konuyla ilgili Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM’ye bir soru önergesi verdi. Ağbaba, Türkiye birincisinin mülakatta nasıl elendiğini sordu.

GÜNDEM 19.01.2020, 13:13
ADALET BAKANLIĞI’NDA ADALETSİZLİK: TÜRKİYE BİRİNCİSİNİ MÜLAKATLA ELEDİLER

Adalet Bakanlığı’na bağlı kurumların görevde yükselme sınavlarında skandal yaşandı. Aralarında Türkiye 1.si,2.si,3.sünün de olduğu çok sayıda personel mülakatta elendi. Konuya tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba “İsmi ‘Adalet’ olan bir bakanlığın kendi personeli arasında göz göre göre ayrımcılık yapması kabul edilemez” dedi.

‘BU KADAR DA OLMAZ’ DEDİRTEN HAKSIZLIKLAR

Ceza ve Tevkif evleri Genel Müdürlüğü tarafından Ceza İnfaz Kurumu 2. Müdürü, Denetimli Serbestlik Müdür Yardımcısı, İdare Memuru, Şef, memur ve öğretmen kadrolarına atama yapılmak için 23 Mart 2019 tarihinde Ankara’da yazılı sınav gerçekleştirilmiş, sınavda başarılı olan adaylar 23 Eylül 2019 tarihinde sözlü sınava (Mülakata) tabi tutuldular. Ceza ve Tevkif evleri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ve 26.12.2019 Tarihinde sonuçları açıklanan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı mülakatlarında -bu kadar da olmaz- dedirten haksızlık –hukuksuzluk yapıldığı belirtiliyor.

KENDİ DÜŞÜNCESİNDEN OLMAYANLARI ATAMAMAK İÇİN 75 KADRONUN 34’Ü BOŞ KALDI

Denetimli Serbestlik Müdür Yardımcılığı, Ceza İnfaz Kurumu 2.Müdürlüğü, İdare memurluğu, öğretmenlik ve baş memurluk alanlarında yazılı sınavda 100 ila 80 puan alarak kendi alanlarında Türkiye 1.si,2.si,3.sü,4.sü,5.si şeklinde ilk ona giren adaylara mülakatta 70 puan altı verilerek elenmesi bu tezin doğruluğunu ortaya koyuyor. Özellikle Denetimli Serbestlik Kurumuna 75 Müdür yardımcısı kadrosu ihdas edilmesine rağmen, 100 puan ve 90 puan arasında yüksek puan alan adaylar mülakatta elenerek kadro doldurulmayarak; 41 müdür yardımcısı kadrosuna atama yapılıp,34 kadro boş bırakıldı.

HANİ LİYAKAT,EHLİYET, ADALET TAAHHÜDÜNÜZ?

AKP yetkililerinin durup durup yeni FETÖ'ler olmaması için 'liyakat', 'ehliyet' ve 'adalet'e önem verme taahhüdü verdiklerini hatırlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Ancak görünen o ki laf çok icraat yok. Dizlerinin önüne oturdukları cemaatlerin-tarikatların sözünden çıkamıyorlar. Bakanlıkları cemaatlere pay etmişler, görevde yükseltecekleri kişiler arasında bile açık açık ayrımcılık yapıyorlar. Türkiye birincisini mülakatta elemek ne hukuka, ne vicdana ne kamu ahlakına sığar. Adalet Bakanı’nda biraz adalet duygusu varsa mülakat sonuçlarını iptal edip, hak eden personellerini hak ettiği görevlere atamasını yapar. Yoksa hem kendisi hem de bakanlığı yıllarca ‘ah’ almaya devam edecektir.” Dedi.

ADALET BAKANINA ZOR SORULAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, konuyla ilgili Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM’ye bir soru önergesi verdi. Ağbaba, Bakan Gül’e şu soruları yöneltti;

“Kurum mevzuatının, işleyişinin sorulduğu yazılı sınavda tüm soruları bilerek Türkiye 1.si olan personelinizin mülakatta elenmesi Bakanlığınız tarafından nasıl değerlendirilmektedir? Aralarında Türkiye 1. Si ve Türkiye 2. Sinin de olduğu çok sayıda yüksek puan alan personelin sözlü mülakatta elenme sebepleri nedir? Bu kişilerin ortak paydaları nedir? İsmi ‘Adalet’ olan bir bakanlıkta bile 100 puan alan personeli eleyip 60 puan alan personeli müdür yardımcısı yapmak haksızlık, hukuksuzluk ve adaletsizlik değil midir? Denetimli Serbestlik Müdür Yardımcılığı için 75 kadro ihdas edilmesine, yukarıda belirtildiği gibi yüksek puan alan ve ne için elendikleri kendilerine bildirilmeyen 34 personelin kadroları boş bırakılarak 41 müdür yardımcısı ataması yapılmasının sebebi nedir? 34 kadroya neden atama yapılmamıştır? Adalet Bakanlığı’nın özellikle hakim ve savcı sınavlarında gözle görülür bir şekilde torpil yaptığı tartışılmaya devam ederken, görevde yükselme sınavlarında da aynı sonucun ortaya çıkması bakanlığınız kamuoyundaki imajı bakımından düşündürücü değil midir?”

Yorumlar (0)