Adalet Bakanı ’10 bin dolar alan siyasetçi’ iddiasında topu yargıya attı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun mafyadan aylık 10 bin dolar alan siyasetçi iddiası ile ilgili konuştu. Gül, “Yargının görevi iddiaların üstüne gitmektir” dedi.

GÜNDEM 17.06.2021, 15:16 17.06.2021, 15:18
Adalet Bakanı ’10 bin dolar alan siyasetçi’ iddiasında topu yargıya attı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında “Sedat Peker’den 10 bin dolar maaş alan siyasetçi var” ifadelerini kullanmıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “TBMM Başkanı Mustafa Şentop, bu kara gölgeyi kaldırmak zorundadır. Şentop bu 10 bin dolar konusuna sessiz kalamaz. Sessiz kalıyorsa ‘Acaba o da mı alıyor’ diye sorulur” demişti.

GÜL’DEN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun mafyadan aylık 10 bin dolar alan siyasetçi ile ilgili TBMM’de muhabirlerin sorularına yanıt verdi. Gül, “Yargının görevi iddiaların üstüne gitmektir. Ciddi bir iddia varsa adliyeler açıktır. Kim hangi bilgi belgeyi verecekse cumhuriyet savcılarının kapısı açıktır. Yargı mensuplarının görevi suçla mücadele anlamında iddiaların üzerine gidip değerlendirmektir. Suç varsa, delillerle ortaya konuyorsa yargıdan beklenen hukukun gereğini yerine getirmesidir. Karakter suikastıyla ilgili bizim insanımızın lekelenmeme hakkı vardır” dedi.

Algı operasyonlarıyla kimsenin bir şey elde edemeyeceğini söyleyen Gül, “Suç ihbarı Cumhuriyet savcılarına tanınan yetkidir, hiçbir kurum, ‘dava aç açma’ diye telkinde bulunamaz” dedi.

Yorumlar (0)