Acının davasında ikinci duruşma başlıyor

10 Ekim katliamının ikinci duruşması Pazartesi günü başlıyor. Katliamda yaşamını yitirenlerin aileleri ve patlamalarda yaralananlar, duruşmada destek bekliyor

GÜNDEM 01.02.2017, 13:38 01.02.2017, 13:38
Acının davasında ikinci duruşma başlıyor

Birgün’de yer alan habere göre, 10 Ekim 2015’te tarihi Ankara Garı’nda Emek, Barış ve Demokrasi mitingi öncesinde IŞİD’in gerçekleştirdiği canlı bomba saldırısına ilişkin davanın ikinci duruşması 6 Şubat Pazartesi günü başlıyor.

 

100 kişinin yaşamını yitirdiği katliamdan ancak 9 ay sonra tamamlanabilen iddianamenin kabul edilmesiyle birlikte ilk duruşma 7 Kasım’da Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmüştü.

 

Kamu görevlilerinin yargılanmadığı davada 36 sanık hakkında ceza davası açıldı. Sanıkların büyük kısmının yakalanamadığı davada 17 tutuklu sanık bulunuyor. İlk duruşmada sanıkların savunmalarının tamamlanmasının ardından müşteki avukatları söz alarak dosyada ismi geçen olayın ölü failleri ile sanıklara ilişkin çok sayıda kişinin IŞİD ile ilişkili olduğunun bilinmesine rağmen soruşturmaya dahil edilmediğini belirtti ve dosyanın genişletilmesini talep etti.

 

Savcı İsmail Şafak ise sanıkların tutukluluk hallerinin devamını, Gaziantep'te tutuklu olan sanıkların ifadesinin mahkemenin huzurunda alınmasını, yakalama kararı olan sanıkların yakalama kararının devamını ve ifadesi alınmayan diğer sanıkların ifadelerinin alınmasını talep etti.

 

Tüm tutuklu sanıkların tutukluluk hallerine devam kararı veren mahkeme ayrıca şu kararları vererek davayı erteledi:

 

“Haklarında yakalama kararı bulunan sanıklar hakkında yakalama kararlarının infazının beklenmesi, haklarında kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilen kamu görevlileri hakkındaki dosyanın bir suretinin mahkemeye gönderilmesi, katılma taleplerinin daha sonra değerlendirilmesi, sanık Hüseyin Tunç üzerine kayıtlı aracın üzerine tedbir konulması, haklarında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilen kişiler ile mevcut sanıkların olay tarihinden 6 ay öncesi ve sonrasına ilişkin HTS kayıtlarının celbi ve ölen sanıklardan Mehmet Kadir Cebael, Halil İbrahim Durgun ve Yunus Durmaz ile ilgili operasyon görüntülerinin, otopsi tutanaklarının ve laya ilişkin tüm kayıtların gönderilmesinin istenilmesi.”

 

Aileler destek bekliyor


Katliam davasının ilk duruşmasına katılımın yoğun olmasından dolayı güç bulduklarını açıklayan 10 Ekim aileleri, Pazartesi günü başlayacak ve 5 gün sürecek ikinci duruşma için de destek istedi. Aileler, 81 ilden davaya destek olmak isteyenleri Ankara’daki mahkemeye çağırdı.

 

Yorumlar (0)