Abdurrahman Dilipak: ''Birileri iş üstünde''

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Akit yazarı darbe tartışmalarıyla ilgili "Ben darbe söylentilerini ciddiye alın derim. Bu ille de bu işin sonunda darbe olacak anlamına gelmiyor, ama birilerinin iş üzerinde olduğunu gösteriyor" dedi. Kaynak: Dilipak'tan AKP'ye: Darbe söylentilerini ciddiye alın.

GÜNDEM 16.05.2020, 11:42 16.05.2020, 11:54
Abdurrahman Dilipak: ''Birileri iş üstünde''

Son zamanlarda ayyuka çıkan darbe tartışmalarıyla ilgili Akit yazarı Abdurrahman Dilipak'tan farklı bir çıkış geldi. 

Bugünkü "Darbe söylentileri üzerine" başlıklı yazısında darbe tartışmalarına ilişkin görüşlerini sıralayan Dilipak,  "Hiçbir darbe söylentisi durduk yere çıkmaz. Çıkıyorsa vardır bir sebebi. Piyasayı gözlemliyorlardır. Kim nerede duruyor, ona bakarlar. Yani “alerji testi” gibi düşünün bu olayı. Kim destekliyor, kim karşı çıkıyor, kim susuyor, kim parasını nereye götürüyor. Bu arada eğer bir de ekonomik kriz çıkarılıyorsa, “iyi saatte olsunlar” iş üzerindedir demektir. Hemen sosyal olaylara ve siyasi sürece bakın, siyasetin nabzını tutun ve ateşini ölçün. STK ve mediada bir hareketlilik var mı? Bugün sosyal mediadan da bazı gelişmeleri izleyebilirsiniz. Belli merkezlerden servis edilen dosyalar açıkça yargı üzerinden ya da Wikileaks gibi örtülü bir şekilde ses ve görüntü, bilgi, belge servis edilebilir" ifadelerini kullandı. 

"HAVAYI KOKLUYORUM"

Darbe söylentilerinin ciddiye alınması gerektiğini ifade eden Dilipak, "Bu ille de bu işin sonunda darbe olacak anlamına gelmiyor, ama birilerinin iş üzerinde olduğunu gösteriyor. Ben yanlış politikacılar ve yanlış bürokratlar, yanlış media ve sivil toplum aktörlerinin bu anlamda iyi izlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Havayı kokluyorum, pis kokular geliyor. Ve uyarıyorum, Allah’ın yardımının size ulaşmasını engelleyen yanlış adamların, yanlış işlerinden yakanızı kurtarın" diye yazdı.  

ŞENTOP NE DEMİŞTİ 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Türkiye'de 15 Temmuz'dan sonra bir darbe ihtimali görmediğini belirterek, 
"Çünkü daha önceki darbe teşebbüsleri biraz siyasi-bürokratik elit arasındaki bir iktidar kavgası olarak ortaya çıkmıştı. Millet biraz oyunun dışında, seyircisi gibiydi. Oyuna girmemişti. 15 Temmuz’da millet bizzat oyuna girdi. Vaziyet etti. Yani el koydu. Milletimizin bu samimi sahiplenmesi darbe döneminin tam olarak kapandığını gösterdi. Darbeciler, darbe seviciler 15 Temmuz gerçeği karşısında bir daha harekete geçemezler" ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)