Abdullah Öcalan'dan 23 Haziran mesajı

Mektubu, Tunceli Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Kemal Özcan duyurdu

GÜNDEM 20.06.2019, 21:27
Abdullah Öcalan'dan 23 Haziran mesajı

Abdullah Öcalan'ın iki gün önce, 18 Haziran'da İmralı'da yazdığı mektup, Tunceli Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Kemal Özcan tarafından açıklandı. "Devletin uygun görmesi sonucu İmralı'ya gittiğini" belirten Özcan'ın paylaştığı mektuba göre, Öcalan, 23 Haziran Pazar günü yapılacak seçimler konusunda "HDP’de vücut bulan demokratik ittifak anlayışı güncel seçim tartışmalarına taraf ve payanda yapılmamalıdır" mesajını paylaştı.

Önce İHA ve Anadolu Ajansı'nın duyurduğu İmaralı'dan gelen mesajı Öcalan'ın avukatları arasında yer almayan akademisyen Doç. Dr. Ali Kemal Özcan duyurması tartışma konusu oldu. HDP Eş Genel Sezai Temelli Öcalan'ın avukatlarının açıklamasının beklenmesi gerektiğini söyledi. Gazeteci İsmail Saymaz da, Twitter hesabından, "Ali Kemal Özcan kimdir? Öcalan, ne zamandır avukatları dışında biriyle görüşüyor?" mesajını paylaştı.

İHA, Tunceli Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Kemal Özcan'ın, Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşmeye ilişkin basın açıklaması düzenlediğini duyurdu.

Öcalan'ın el yazılı mektubu

Ajansların ardından kamuoyuna yansıyan Öcalan'ın el yazılı mektubu şöyle:

"Kamuoyuna duyuru;

Son ölüm oruçları ve açlık grevlerinin sona ermesi vesilesi ile kullanmak durumunda kaldığım şahsi inisiyatifim konusunda, olası gelişmeleri de dikkate alarak bu açıklamayı yapma ihtiyacı duydum.

Çözüm sürecine ilişkin daha derinleştirilmiş ve netleştirilmiş bir tutumdan bahsettim. Mevcut gelişmelere bu perspektiften baktım. Çözüm sürecine damgasını vuran ve Türkiye'nin geleneksel iklimini aşmayan, dolayısıyla sürekli çatışmacı ve kutuplaştırıcı üslubun başta Kürt sorunu olmak üzere tüm toplamsal sorunları ağırlaştırdığı ortaya çıkmış bir sonuçtur. Cumhur ve Millet ittifaklarının bu gerçekliğine karşılık HDP'de ifadesini bulan demokratik ittifak ve bağlantılı demokratik müzakere opsiyonu çözüm odaklı olmayı esas almıştır.

Önümüzdeki dönemde gerek iç toplumsal, gerek bölgesel ve küresel sorunların daha da ağırlaşacağını göz önünde bulundurarak bu üçüncü yol tavrının korunması büyük bir önem ve anlam ifade etmektedir. Bu çerçevede HDP’de vücut bulan demokratik ittifak anlayışı güncel seçim tartışmalarına taraf ve payanda yapılmamalıdır. Demokratik ittifakın önemi ve tarihsel anlamı mevcut ikilemlere kendini angaje etmemesi ve şimdiye kadar olduğu gibi seçimlerdeki tarafsız çizgisinde ısrar etmesidir.

Demokratik uzlaşı, özgür siyaset ve evrensel hukuk üçlü sac ayağına dayalı çizgi en doğru ve sonuç üretici siyasi platformdur. İlgili tüm çevreleri bu temelde duyarlı olmaya çağırıyorum.

18 haziran 2019 
İmralı Kapalı Cezaevi 
Abdullah Öcalan"

Yorumlar (0)