banner773

Abdülkadir Selvi: Kılıçdaroğlu, Altılı Masa'ya 'Bana itirazınız varsa aday yine bu masadan çıkmalı' dedi

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Altılı Masa'da Cumhurbaşkanlığı konusu açılınca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Cumhurbaşkanı adayı bu masadan çıkmalı. Ortak aday çıkarmalıyız. Bana itirazınız varsa aday yine bu masadan çıkmalı. Ali Bey, aday olduğunu söyledi” dediğini iddia etti.

GÜNDEM 10.01.2023, 11:36
Abdülkadir Selvi: Kılıçdaroğlu, Altılı Masa'ya 'Bana itirazınız varsa aday yine bu masadan çıkmalı' dedi

Selvi, yazısında, bir CHP'linin konuyla ilgili, “'Kemal Bey, 'cumhurbaşkanı adayı bu masadan çıkmalı' diyerek Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın adaylık seçeneğini gündemden düşürdü. Altılı Masa’nın en büyük partisinin lideri olarak oy oranı yüzde 1 olan Ali Babacan’ı örnek vererek aslen kendi adaylığını sağlama aldı” yorumunu icra ettiğinı söylemiş oldu.


Selvi, CHP’lilerin, “Yüzde 25 oyu olan parti dururken cumhurbaşkanı adayı yüzde 1 oyu olan partiden çıkar mı? Kılıçdaroğlu, aday olur. Fakat Kılıçdaroğlu olmasa dahi bir CHP’li aday olur” görüşünde bulunduğunu belirtti.


Sabah yazarı, şöyle devam etti:
İYİ Partililer ise, “Kılıçdaroğlu aday olmazsa Ali Babacan değil, Meral Akşener aday olur” diyorlar. Şeytanın avukatlığını yapıp Meral Akşener’in, “Ben başbakan olacağım” dediğini hatırlatıyorum. O süre da “İYİ Parti dururken, yüzde 1 oyu olan Ali Babacan aday olması imkansız. Kılıçdaroğlu aday değilse Ali Babacan’ı değil, Meral Hanım’ı işaret etmesi lazım. Eğer 6’lı Masa ittifak ederse Meral Akşener cumhurbaşkanı adaylığından kaçamaz” görüşündeler.
Deva Partisi’nden Anayasa’dan Türklük tanımını çıkarmak ve Babacan’dan Kürtçe anadili Anayasa’ya geçirmek benzer biçimde öneriler geldikçe İYİ Parti’de rahatsızlık artıyor. “Ali Babacan değil, Meral Akşener ortak cumhurbaşkanı adayı olmalı” sesleri yükseliyor.
Kılıçdaroğlu da giderek İsmet Paşa’ya benzemeye başladı. Kafasında 40 tilki ile dolaşıyor. Ali Babacan’ı örnek göstererek ona iyilik yapmadı. 6’lı Masa’daki bir rakibini İYİ Parti eliyle denklem dışı bıraktı.

Yorumlar (0)