Abdülkadir Selvi: 'Hayır çıkarsa Erdoğan'ı istifaya çağırırlar'

Hükümete yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi köşe yazarı Abdülkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun referandum üzerine söylediği sözleri ve politikasını değerlendirdi.

GÜNDEM 06.03.2017, 13:33 06.03.2017, 13:33
Abdülkadir Selvi: 'Hayır çıkarsa Erdoğan'ı istifaya çağırırlar'

Abdülkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun referandum üzerine söylediği sözleri ve politikasını değerlendirdi. İşte Selvi'nin yazısındaki konuyla ilgili bölüm;

Şu sıralarda söz konusu Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti olunca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ağzından bal damlıyor. CHP liderinin bir tek Rabia işareti yapmadığı kaldı. CHP liderinin yumuşak üslubu, cephesinde memnuniyetle karşılanıyor mu? AK Parti, CHP’nin bu stratejisini, evet verebilecek olan seçmeni uyutma taktiği olarak görüyor.

Kılıçdaroğlu’nun, “Hayır çıkarsa bir şey olmayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumhurbaşkanı olarak devam edecek. AK Parti iktidarı sürecek. Başbakan Binali yıldırım 2019’a kadar başbakan olarak yerinde kalacak” şeklindeki sözleri ise, ‘tehlikeli bir tuzak’ olarak değerlendiriliyor.

Başkanlığını gazeteci Sinan Burhan’ın yaptığı Anadolu Yayıncılar Derneği’nin programı nedeniyle Kızılcahamam’da birlikte olduğumuz Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Hayır çıkarsa o sabah Cumhurbaşkanı’nı istifaya çağırırlar. CHP şimdilik evet verecekleri uyutmaya çalışıyor” dedi.

AK Parti strateji heyetinin toplantısında yapılan değerlendirme de benzer şekilde: “Yüzde 50+1 bir hayır çıksa, CHP o sabah iktidarın meşruiyetini tartışmaya açar, Cumhurbaşkanımızı rahatsız etmeye başlarlar. Hemen erken seçim çağrısı yapıp, gök kubbeyi başımıza yıkmaya çalışırlar.”

Referandumda çıkacak olan sonuç, siyaseti yeniden dizayn edecek. AK Parti’de hedef, yüzde 55 artıyla anlamlı bir evet çıkarmak.

 

Yorumlar (0)