ABD Senatosu'nda Erdoğan-PYD tartışması

ABD Senatosu Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Arizona Senatörü Cumhuriyetçi John McCain, Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel’e, "Türkiye’nin PYD konusundaki ciddiyetini yeterince kavramadıkları için Rakka operasyonu yolunda 'bir tren kazası' öngördüğünü" söyledi.

GÜNDEM 10.03.2017, 09:16 10.03.2017, 09:16
ABD Senatosu'nda Erdoğan-PYD tartışması

ABD Senatosu Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Arizona Senatörü Cumhuriyetçi John McCain, Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel’e, "Türkiye’nin PYD konusundaki ciddiyetini yeterince kavramadıkları için Rakka operasyonu yolunda 'bir tren kazası' öngördüğünü" söyledi. McCain, Votel’in sözünü keserek, “Erdoğan’ın bu konuda (PYD) ne kadar ciddi olduğunun anlaşıldığından emin değilim.” dedi.

“ERDOĞAN’IN PYD KONUSUNDAKİ CİDDİYETİ ANLAŞILMIYOR”

McCain, Votel’in sözünü keserek, “Erdoğan’ın bu konuda (PYD) ne kadar ciddi olduğunun anlaşıldığından emin değilim.” dedi.

McCain, sözlerine şöyle devam etti:

"Özellikle İncirlik’in kullanılmasında ve Türklerle işbirliğine ihtiyaç duyulacak başka faaliyetlerde Türkiye’nin Rakka operasyonunda oynayacağı rolü takdir ettiğimizden emin değilim, takdir edeceğimizi umut ediyorum. Bir şeyler değişmezse burada bir 'tren kazası' görüyorum. Ve yönetimin, Erdoğan’ın Kürtlerin teşkil ettiği tehditi ne kadar ciddiye aldığını anladığından emin değilim.”

 

Yorumlar (0)