AA’daki görevinden alınan Şenol Kazancı, 56 bin TL maaşlı yeni ‘görevine’ atandı!

AA Genel Müdürlüğü görevini devreden Şenol Kazancı, Turkcell'e yönetim kurulu üyesi oldu. Şirket KAP bildiriminde yönetim kurulu üyesi maaşını da açıkladı: 56 bin TL!

GÜNDEM 16.04.2021, 10:28 16.04.2021, 10:31
AA’daki görevinden alınan Şenol Kazancı, 56 bin TL maaşlı yeni ‘görevine’ atandı!

Kurul'la 6 yıldır sürdürdüğü Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü görevine geçen günlerde yapılan genel kurul ile Şenol Kazancı, Türkiye Varlık Fonu'nun (TVF) en büyük hissedarı olduğu Turkcell'in yönetim kurulu üyeliğine getirildi.

Turkcell'den, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre Şenol Kazancı ile birlikte Bülent Aksu, Figen Kılıç, Hüseyin Aydın ve Tahsin Yazar, TVF'nin aday göstermesiyle 3 yıl süreyle görev yapmak üzere yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

Ayrıca yine “TVF'nin önergesinin oylanması neticesinde, SPK uygun görüşü ile Bağımsız Yönetim Kurulu üyeliklerine Afif Demirkıran, Nail Olpak, Hüseyin Arslan'ın ve Yönetim Kurulu üyeliğine Julian Michael Sir Julian Horn-Smith'in Yönetim Kurulu üyesi olarak 3 yıl süreyle görev yapmak üzere seçilmelerine” karar verildi.

Şirketten KAP'a yapılan bildirimde, 3 yıl süreyle atamaları yapılan yönetim kurulu üyelerinin aylık net kazancı ise 56 bin TL olacak.

KARTAL İMAM HATİP AYRINTISI

Şenol Kazancı, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Necmettin Bilal Erdoğan’ın mezunları arasında yer aldığı Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden mezundu. Kazancı’nın görevden alınmasıyla yerine atanan Serdar Karagöz de Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu.

Devlet kurumlarının üst yönetiminde çok sayıda Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu isimler yer alıyor. Bu kurumlar arasında Türk Hava Yolları ve TRT de bulunuyor.

Kaynak: Tele1, GazeteDuvar

Yorumlar (0)