6 ilde birçok nokta karantinaya alındı!

Koronavirüsle mücadele kapsamında bugün, Kütahya, Afyonkarahisar, Sivas, Osmaniye, Adıyaman ve Hatay'da birçok nokta karantina altına alındı.

GÜNDEM 14.09.2020, 22:42 14.09.2020, 22:48
6 ilde birçok nokta karantinaya alındı!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle vaka ve can kaybı sayısı artmaya devam ediyor. Ülkede son olarak Kütahya, Afyonkarahisar, Sivas, Osmaniye, Adıyaman ve Hatay'da birçok bina mahalle ve köyde karantina uygulaması başlatıldı.

AA'da yer alan habere göre; Karantinaya alınan bölgelere ilişkin detaylar şöyle:

KÜTAHYA

Kütahya'nın Simav ilçesinde, bir mahallenin yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındığı bildirildi.

Simav Kaymakamlığından yapılan açıklamada, Akdağ beldesi Savcılar Mahallesi'nde bazı kişilerin Covid-19 testlerinin pozitif çıktığı belirtildi.

Karantinaya alınan mahalledeki yurttaşların ihtiyaçlarının, Simav Vefa Destek Birimi tarafından karşılanacağı aktarılan açıklamada, "Savcılar Mahallesi'nde Covid-19 pozitif vakalardaki artış nedeniyle bireysel izolasyonun yeterli olamayacağı, alınan tedbirlerin bulaşmanın yayılım hızının düşürülmesine olan etkisinin en üst noktaya taşınabilmesi amacıyla mahalleye giriş ve çıkışların 14 gün süreyle yasaklanması kararı alınmıştır" ifadesi kullanıldı.

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında 10 binanın karantinaya alındığı bildirildi.

Emirdağ Kaymakamlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulumuz, kentte 10 binada Covid-19 vakası tanısı konulması nedeniyle adreslerde 14 gün karantina tedbiri ile evlerde izolasyon kurallarının uygulanmasına oy birliğiyle karar vermiştir." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, karantinaya alınan binaların adresleri de aktarıldı.

SİVAS

Sivas'ın Gürün ilçesine bağlı Güneş köyü Covid-19 tedbirleri kapsamında karantina altına alındı.

Konuyla ilgili Sivas Valiliği'nden yapılan sosyal medya paylaşımında, “İlimiz Gürün ilçesi Güneş köyü 14.09.2020 (bugün) tarihi itibariyle ilçe Hıfzıssıhha Kurulu kararınca karantina kararı alınarak, köye giriş ve çıkışlar yasaklanmıştır“ ifadelerine yer verildi.

OSMANİYE

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde Covid-19 tedbirleri kapsamında ilçe hıfzıssıhha kurulu kararı ile ilçeye bağlı Tatarlı köyü karantinaya alınarak köye giriş çıkışlar 14 gün süre ile kısıtlandı.

Kadirli Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, Kadirli ilçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile ilçeye bağlı Tatarlı köyünde Covid-19 vakası görülmesinden dolayı filyasyon çalışması kapsamında Tatarlı köyü 14.09.2020 Pazartesi günü saat 08.00'den itibaren 27.09.2020 Pazar günü saat 08.00'e kadar köye giriş çıkışlar kısıtlanarak karantinaya alındı.

ADIYAMAN

Adıyaman'da korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 38 adres karantina altına alındı.

Adıyaman merkezde bir günde 38 adres karantina altına alındı. İl Hıfzıssıhha Kurulu, Covid-19 tedbirleri kapsamında 38 kişide pozitif çıkan test sonuçları nedeniyle Alitaşı, Altınşehir, Bahçelievler, Cumhuriyet, Eskisaray, Fatih, İmamağa, Karapınar, Kayalık, Musalla, Sıratut, Siteler, Malazgirt, Mara, Sıratut, Siteler, Sümerevler, Turgut Reis, Varlık, Yenimahalle, Yeşilyurt, Yunus Emre Mahallelerinde 38 adresin karantinaya alınmasına karar verdi.

HATAY

Hatay'ın Samandağ ilçe merkezinde bulunan PTT şubesinde görev yapan bir personelin Covid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından şube karantinaya alındı.

Edilinen bilgiye göre, Samandağ ilçe merkezinde bulunan PTT şubesinde görev yapan bir personelin Covid-19 testi pozitif çıktı. Bunun üzerine ilçede bulunan tek PTT şubesi kapatılarak hizmetler geçici süre ile askıya alındı. PTT şubesinin camına, ikinci bir emre kadar kapatıldığı yazısı asıldı.

Yorumlar (0)