4 hafta sonra nüfusun yarısı hasta olabilir!

Corona virüsü Bilim Kurulu'nda yer alan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ateş Kara Türkiye'de corona virüsü vakaları ve önlemleri hakkında tarih vererek uyarıda bulundu.

GÜNDEM 09.04.2020, 22:04
4 hafta sonra nüfusun yarısı hasta olabilir!

31 Aralık 2019 tarihinde Çin'in Hubei eyaletinde bulunan Wuhan kentinde ortaya çıkan corona virüse (Covid-19) bugünden itibaren dünya genelinde büyük bir salgın haline geldi. 

Sağlık Bakanlığı tarafından 31 Aralık tarihinde ilk vakanın görülmesi sonrasından Koronavirüs Bilim Kurulu oluşturulmuştu. Corona virüsü Bilim Kurulu'nda yer alan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ateş Kara Türkiye'de corona virüsü vakaları ve önlemleri hakkında tarih vererek uyarıda bulundu.

Türkiye corona virüsü yayılmasını önlemek için koronavirüsün Çin'de ilk ortaya çıktığı günden itibaren çeşitli önlemler alınmaya başlandı.
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ateş Kara corona virüsü önlemek için alınan tedbirlere harfiyen uyulması gerektiğini yoksa kısa bir sürede koronavirüsü vaka sayısında artış olacağını aktararak uyarı yaptı.
Kara yaptığı açıklamada, " Tüm önlemler bırakılırsa, hastalığın bulaştırıcılığı çok yüksek olduğu için kabaca 4 hafta sonra illerde nüfusun yarısı hasta olur" ifadelerini kullandı.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ateş Kara açıklaması şöyle:

“Önlemler bırakılırsa bir ay sonra illerde nüfusu yarısı hasta olur, hastalığın gidişatını halk belirleyecek” diye konuştu.HaberTürk gazetesinden Ceyda Erenoğlu’na konuşan Kara, “Ülkemizde Covid-19 mücadelesi çok ciddiye alınıp başarılı şekilde sürdürülse de en ufak bir gevşeme kabul edilemez. Tüm önlemler bırakılırsa, hastalığın bulaştırıcılığı çok yüksek olduğu için kabaca 4 hafta sonra illerde nüfusun yarısı hasta olur ve bu rakamın üçte ikisi son iki hafta içinde hastalanacağı için hastaneler, sağlık sistemi ya da başka bir hizmet sorunu çözmeye yetmez.”

Ateş Kara ayrıca sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı son paylaşımda, "Eğer sigara içiyorsanız, şimdi bırakma zamanı, Ne kadar çabuk bırakılırsa, o kadar iyi, Wuhan'da yapılan araştırma, COVID-19 olan ve aktif sigara içenlerde, hastalığın ağır seyretme olasılığının 2.4 kat daha yüksek olduğunu ortaya koydu." açıklamalarında bulundu.

Yorumlar (0)