banner758

30 Ağustos'ta açıklayacak! Kulislere Abdullah Gül bombası düştü

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün siyasete geri dönmeye hazırlandığı ve 30 Ağustos tarihinde yapacağı açıklamayla 2023 seçimleri için adaylık sinyali vereceği iddia edildi.

GÜNDEM 24.08.2022, 11:07
30 Ağustos'ta açıklayacak! Kulislere Abdullah Gül bombası düştü

2023 seçimleri için 6'lı masada bulunan muhalefet liderlerinin ortak aday olarak hangi ismi göstereceği merak edilirken, İYİ Parti ve Zafer Partisi'nden cephesinden gelen açıklamalar kulisleri hareketlendirdi. İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu "Sahada en çok duyduğumuz isim Mansur Yavaş" derken, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ da 6'lı masaya "Yavaş'ı aday gösterin" çağrısı yaptı.

 Bir anda Yavaş'ın olası adaylığı yeniden gündem olurken CHP'den de açıklama geldi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Sayın Yavaş, Ankaralılar tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanımız olarak seçilmiştir. Ortak cumhurbaşkanı adayımız 6'lı masada belirlenecektir" dedi.

Peş peşe gelen açıklamalar gündem yaratırken, gazeteci Zafer Şahin, Milliyet gazetesindeki köşesinde  iki çarpıcı iddiayı gündeme aldı. Şahin, Yavaş'ın olası adaylığıyla ilgili 29 Ekim tarihinde 100 bin imza için harekete geçileceğini belirtti.

Ankara kulislerinde konuşulan bir başka iddia ise Abdullah Gül'ün olası adaylığı. Gül'ün 30 Ağustos tarihinde bir açıklama yaparak adaylık sinyali vereceğini iddia eden Şahin, Gül'ün yakın çevresindeki bazı isimlerin son günlerde bir hareketlilik içinde olduğunun altını çizdi.

Zafer Şahin'in Milliyet gazetesindeki yazısının tamamı için...

Yorumlar (0)