3 yılda 79 PTT Başmüdürünün görev yeri değiştirildi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulaştırma Bakanlığı’na yönelttiği soru önergelerinde PTT’nin son 2 yıldaki zararının açıklanmasını istedi. Gürer, temsil ve ağırlama giderleri ile kiralık araçlara ödenen miktarı da sordu.

GÜNDEM 13.11.2020, 11:34
3 yılda 79 PTT Başmüdürünün görev yeri değiştirildi

PTT’nin zararını ve kiralık araçlara ödenen miktarı açıklamayan Bakan Adil Karaismailoğlu, pandemi nedeniyle bazı başmüdürlüklerin işlem hacminin düştüğünü söyledi. Karaismailoğlu, PTTBank, posta ve kargoda gelir hedefi gerçekleşme oranını yüzde 83 olarak açıkladı.

GÜRER’DEN 2 AYRI SORU ÖNERGESİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na PTT A.Ş. Genel Müdürlüğü’nün faaliyetleri, kar –zarar dengesi, kiralık araçlara ödenen miktar ile temsil ve ağırlama giderleri için harcanan miktarın açıklanması istemiyle 2 ayrı soru önergesi yöneltti.

ZARARIN GEREKÇELERİ NE?

Gürer, Bakan Karaismailoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği PTT’nin kar-zarar dengesini içeren önergesinde, “PTT A.Ş.’de 82 başmüdürlükten zarar eden var mıdır? Zarar eden var ise bu zararın nedeni nedir?

2019 ve 2020 ilk 6 ayında; Posta, kargo ve Ptt bank olmak üzere hizmet türü ile gerçekleştirilen hizmetlerde, hedeflenen sonuç elde edilmiş midir? 2018,2019 ve 2020 yılı ilk 6 ayında başmüdürlüklerin ayrı ayrı temsil ve ağırlama gideri adı altında yapmış olduğu harcama tutarı nedir? Son 3 yılda PTT Başmüdürlerinden değiştirilenlerin sayısı kaçtır?” şeklindeki sorularına yanıt istedi.

BAKAN ZARARIN MİKTARINI AÇIKLAMADI?

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesini yanıtlayan Bakan Karaismailoğlu, PTT’nin zararına ilişkin rakamsal bilgiler vermedi.

GELİR HEDEFİ YÜZDE 83 ORANINDA GERÇEKLEŞTİ

PTT A.Ş. Genel Müdürlüğünde pandemi sürecinin olumsuz etkileri nedeniyle işlem hacmi düşen PTT Başmüdürlükleri bulunduğunu belirten Bakan Karaismailoğlu, “2019 ve 2020 yıllarının ilk 6 aylık dönemde, posta, kargo ve Pttbank gelir hedefinin gerçekleşme ortalaması yüzde 83 oranındadır” dedi.

79 BAŞMÜDÜRÜR GÖREV YERİ DEĞİŞTİ

Bakan Karaismailoğlu, son 3 yıl içerisinde 79 başmüdürün gören yerlerinin değiştirildiğini de açıkladı.

KİRALIK ARAÇLARA NE KADAR PARA ÖDENİYOR?

CHP Milletvekili Gürer, PTT A.Ş. Genel Müdürlüğü’ndeki araç sayıları ve kiralık araçlara ödenen bedellerle ilgili bir diğer soru önergesinde ise, “PTT AŞ'nin araç sayısı kaçtır? Bu araçların marka ve modelleri nedir? Şoförüyle beraber kiralanan araç sayısı kaçtır? Kiralanan araçların marka ve modelleri nedir? Bu kiralara yıllık ödenen miktar nedir?

Bakanlıkta bulunan makam aracı sayısı kaçtır? Toplam bakanlık araç sayısı kaçtır?” sorular yöneltti.

PTT’NİN 3 BİN 570 ARACI VAR

Gürer’in önergesini yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, PTT A.Ş. Genel Müdürlüğünün mülkiyetinde 3 bin 570 adet çeşitli marka ve modellerde araç bulunduğunu bildirdi.

Bakan Karaismailoğlu, sadece 107 adet dağıtıcı servisi hizmeti için şoförlü taşıt kullanılmakta olduğunu belirterek, “Değişik marka ve modellerde 57 adedi minibüs ve 50 adedi de otobüs cinsi taşıttır. Bakanlığımızda ise PTT A.Ş. Genel Müdürlüğüne ait araç bulunmamaktadır” açıklamasında bulundu.

BAKAN AÇIKLAMADI

Önerge sahibi CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise son yıllarda kargo hizmeti de vermeyen başlayan PTT’nin, zarar etmesini önleyecek çalışmaların yapılması gerektiğini belirterek, Bakanın zarar konusunda bir ifadesi olmasa da gelir hedefinin %83 oranında gerçekleştiğini belirtiyor. Hedef ile kar zarar dengesi de kurum için önemlidir. Bu bağlamda çalışanları taşeron firmada tutarak, sonuca erişmediği de ortaya çıkıyor. Kurumsal işleyişte olumsuzlar giderilerek kurum işleyişi düzenli kılınmalıdır” diye konuştu.

Gürer, kiralık araçlara ödenen yıllık kira bedellerini Bakan belirtmiyor. Bu rakamların farklı verilerde görülmesi olası, Bakanın bu rakamları vermemesinin maksadı giderin büyüklüğüne karşı kamuoyu duyarlılığından çekinmesi olsa gerek” dedi.

Yorumlar (0)