26 suç dosyası ve suçüstü de tutuklamasına yetmedi!

İstanbul’da otomobilden çaldığı hırsızlık malını tezgahında satarken yakalanan N.D., serbest bırakıldı.

GÜNDEM 15.06.2020, 20:34
26 suç dosyası ve suçüstü de tutuklamasına yetmedi!

Gerçek Gündem'den alınan habere göre olay İstanbul Büyükçekmece’de yaşandı. Atatürk Mahallesi Bağçeşme Sokak’ta 13 Nisan 2020 günü Atilla Sönmez’e ait aracın bagaj kilitli kırılarak bagajdaki yaklaşık 10 bin lira değerindeki iş malzemeleri ve balıkçılık malzemesi çalındı.

Hırsızlık olayını farkettikten sonra Büyükçekmece Polis Merkezi’ne giderek şikayetçi olan Atilla Sönmez, yaşadığı sitenin güvenlik kamerası kayıtlarını incelediği zaman hırsızlık anının kameralar tarafından kaydedildiğini tespit etti.

30 SANİYE BİLE SÜRMÜYOR

Sabah 05.20 sıralarında kağıt toplama amacıyla kullanılan bir kamyonet sokağa giriyor ve bir süre sonra kamyonetten inen kişi Atilla Sönmez’e ait aracın bagaj kilidini kırarak bagajdaki malzemeleri kamyonete yükleyip olay yerinden uzaklaşıyor. Görüntülerde hırsızlık olayının 30 saniye bile süremediği ve bu konuda tecrübeli oldukları anlaşılıyor.

KENDİ İMKANLARI İLE ÇALINAN MALZEMESİNİN BİR KISMINI BULDU

Söz konusu güvenlik kamerası kayıtlarını polise teslim eden Atilla Sönmez, bir yandan da kendi imkanları ile çalınan malzemelerini bulmak için harekete geçti.
Kendisine ait olta takımının Avcılar Ambarlı’daki bit pazarında satıldığını tespit eden Atilla Sönmez, pazara giderek çalınan başka malzemelerinin de tezgahta satıldığını tespit ederek polise suçüstü yaptırdı.

Polis ekipleri, daha önce 26 kez ‘otomobilden hırsızlık’ olayı nedeniyle suç kaydı bulunan N.B.’yi gözaltına aldı.

Kendisinin hırsızlık olayı ile ilgisi olmadığını ve malı başkasından satın aldığını iddia eden N.B. çıkarıldığı savcılık tarafından sorgulandıktan sonra serbest bırakıldı.

"HERKES KENDİ CEZASINI KENDİ Mİ VERSİN?"

Kendi imkanları ile hırsızlık olayının peşine düşerek çalınan malzemesinin bir kısmını bulan Atilla Sönmez, “Ben hırsızları kendi çabamla tespit ettim. Hırsızlık malını satanı kendi imkanımla bulup suçüstü yaptım. Ama ben karakoldan ayrılmadan suçlu serbest kalıyor. Öte yandan hırsızlıktan 26 ayrı suç kaydı olan bir kişi nasıl belediyeye ait bir Pazar yerinde tezgah açıyor? Herkesin kendi hırsızını yakalaması bile anlaşılan artık yetmiyor, herkes kendi cezasını da kendisi mi versin? Bu cezasızlık hali İstanbul’da neredeyse kural haline geldi” diyerek duruma tepki gösterdi.

Yorumlar (0)