25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI ULUSLARARASI MÜCADELE GÜNÜ

CHP'li Yüceer:"Toplumsal ve ekonomik yaşamın her alanında kadınlara erkekler ile eşit haklar ve eşit fırsatlar sağlanmadan tam bir demokrasiden ve insan haklarından söz edilemez. "

GÜNDEM 24.11.2016, 11:35 24.11.2016, 11:35
25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI ULUSLARARASI MÜCADELE GÜNÜ

İşte CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Sn Candan YÜCEER'in konuşması:

 

Ülkemiz adına bu kazanımlardan söz etmek mümkün değildir. Ülkemiz, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olan  25 Kasım’a maalesef kadına yönelik şiddetin gölgesi altında girmektedir.

 

Şiddet sarmalında yaşamak zorunda bırakılan, yaşam hakları ihlal edilen, katledilen kadınlar her geçen gün daha kuşatılmış bir yaşamın içine hapsedilmektedir.

 

Türkiye’de hemen hemen her gün kadınlar eşleri, babaları, ağabeyleri, sevgilileri ya da tanımadıkları erkekler tarafından gencecik yaşlarında yaşamlarından koparılmaktadır.

 

Şiddetin nedeni, kadınları ekonomik ve sosyal yaşamdan koparıp eve hapsetmek isteyen, onlardan yalnızca çocuk doğurmasını bekleyen on dört yıllık zihniyettir.

 

Var olan cezasızlık kültürü, mahkemede uygulanan tahrik ve iyi hal indirimi, kadınları ikinci sınıf gören ifadelerin pervasızca  kullanılması, kadın-erkek eşit değildir diyen bir Cumhurbaşkanının olması şiddeti körüklemekte, sorunu daha da derinleştirmektedir.

 

Kadın hakları mücadelesi, insan hakları mücadelesinin en güçlü halkasıdır.

 

Kadınların özgürlük haykırışları her türlü baskıya rağmen susturulamamış ve hiçbir zaman da susturulamayacaktır.

 

AKP’nin çocuk cinsel istismarını meşrulaştıran düzenlemesine başkaldıran kadınlar, ülkemiz için büyük bir ayıbın önüne geçmiş, mücadelesiyle iktidara geri adım attırmış, utanç vesikasını yırtmış atmıştır.

 

Kadına yönelik şiddete karşı çıkmak insan onuruna sahip herkesin temel sorumluluğudur.

 

Biliyoruz ki; Kadın özgürleşmeden toplumun özgürleşmez.

 

Biliyoruz ki; Kadınsız bir demokrasi ve uygarlık arayışı mümkün değildir.

 

Hedefimiz kadınların önündeki bütün engelleri kaldırmak, kadınlarımızı çağdaş ülkelerdeki hemcinsleri gibi yaşamın her alanında erkeklerle eşit hale getirmektir.

 

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde kadına yapılan her türlü şiddeti nefretle kınıyorum.

 

Özgür ve eşit bireyler olarak kadınların sosyal, ekonomik ve siyasi hayatta daha çok yer aldığı, toplumsal yaşamın tüm alanlarında eşit hak ve fırsatlara sahip olduğu, sağlık ve eğitim gibi temel hizmetlere kolayca erişebildiği bir dünya ve ülke özlemimizi bir kez daha dile getiriyorum.

Yorumlar (0)