118 kişiyi taşıyan Libya uçağından kadın ve çocuklar tahliye edildi

2 saldırgan uçağı patlatmakla tehdit ediyor

GÜNDEM 23.12.2016, 16:01 23.12.2016, 16:01
118 kişiyi taşıyan Libya uçağından kadın ve çocuklar tahliye edildi

T24’te yer alan habere göre, Afriqiyah Havayollarının Libya’da iç hat seferini gerçekleştiren ve 118 kişi taşıyan yolcu uçağı kaçırıldı. Kaçırılan uçak Malta Luqa Havaalanına iniş yaptı.  Olayın ardından havaalanındaki tüm uçuşlar iptal edildi. Malta’ya inmesi planlanan bazı uçakların da İtalya’nın Sicilya adasına yönlendirildiği açıklandı.

 

Uçaktaki 82 erkek 28 kadın ve bir bebek olmak üzere 111 yolcu ve 7 mürettebattan kadın ve çocuk yolcuların tahliye edildiği bilgisi verildi. Saldırganların uçağı patlatmakla tehdit ettikleri de belirtildi.

 

Times of Malta, hava korsanlarının mürettebat hariç tüm yolcuları bırakabileceğini fakat isteklerinin yerine getirilmesi gerektiğini öne sürdü.Malta Başbakanı Joseph Muscat, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Libya iç uçuşunda kaçırılma olayı olduğuna dair bilgi aldığını ve uçağın Malta'ya indirildiğini yazdı.

 

 

 

 Malta basını hava korsanlarının Kaddafi yanlısı olduklarını iddia etti. Muscat, güvenlik güçlerinin operasyon için hazırda beklediğini belirtti.

Yorumlar (0)