banner758

10 gün içerisinde İngiltere'den Türkiye'ye giren 68 kişi Buca'da yurtta karantinaya alındı

İzmir Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun, İngiltere’de görülen ve mutasyona uğrayan ‘SARS- CoV- 2’ virüsü nedeniyle aldığı karar doğrultusunda son 10 gün içeresinde bu ülkede bulundukları belirlenen toplam 68 kişi, Buca ilçesindeki Gazi Ayşe Hanım Öğrenci Yurdu'nda karantinaya alındı.

GÜNDEM 05.01.2021, 17:14
10 gün içerisinde İngiltere'den Türkiye'ye giren 68 kişi Buca'da yurtta karantinaya alındı

Yurttaki 130 odanın dolması halinde, Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı Buca Kız Yurdu'nun da karantina için konaklamaya açılacağı bildirildi.

14 boyunca karantinada kalacaklar

İngiltere'de görülen, Covid- 19'un mutasyona uğramış hali olan SARS- CoV- 2 virüsünün Türkiye'ye giriş yapan kişilerde de tespit edilmesinin ardından, İzmir Valiliği tarafından yeni tedbirler alındı. İzmir Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında, İngiltere'den Türkiye'ye yapılacak tüm uçuşların durdurulduğu hatırlatılarak, 1 Mart'a kadar tüm sınır kapılarından ülkeye giriş yapan kişilerden son 72 saat içerisinde yapılmış negatif SARS- CoV- 2 PCR testi sonucu istenmesine karar verildiği açıklandı. Kararda, son 10 gün içerisinde İngiltere'de bulunan kişilerin ülkeye giriş yaptığının tespit edilmesi halinde, bu kişilerin İzmir Valiliği tarafından belirlenen noktalarda 14 gün boyunca karantinada tutulacakları bildirildi.

Yurt dolarsa diğer yurda nakil 

Bu kapsamda, Buca ilçesindeki Gazi Ayşe Hanım Öğrenci Yurdu'nda şu an itibariyle İngiltere'den geldikleri belirlenen 68 kişinin karantinada tutulduğu kaydedildi. Yurtta bulunan 130 odanın dolması halinde ise Kredi Yurtlar Kurumu Buca Kız Yurdu'nun da karantina için konaklamaya açılacağı bildirildi.

Sağlık Bakanı Koca mutasyonlu Koronavirüs'ün Türkiye'de görüldüğünü duyurmuştu

Mutasyonlu Koronavirüs taşıyan 15 kişi havalimanında durdurularak karantinaya alınmıştı. 

Yorumlar (0)