'10 bin dolar alan siyasetçi' iddialarına ilişkin Süleyman Soylu ile görüşen Mustafa Şentop'tan açıklama!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun öne sürdüğü 'Mafyadan 10 bin dolar alan siyasetçi' tartışmalarına ilişkin TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan açıklama geldi.

GÜNDEM 17.06.2021, 18:10 17.06.2021, 17:52
'10 bin dolar alan siyasetçi' iddialarına ilişkin Süleyman Soylu ile görüşen Mustafa Şentop'tan açıklama!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz haftalarda bir siyasetçinin mafyadan ayda on bin lira aldığını öne sürmüş, Soylu'nun sözleri sonrası Türkiye'de bu isim tartışılmaya başlanmıştı. 

Haftalar sonra dün Süleyman Soylu TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile görüşmüş. Soylu Şentop'a bir mektup da iletmiş. Mektupta Soylu'nun 10 bin dolar alan siyasetçinin isminin yazdığı öne sürülmüştü.

MUSTAFA ŞENTOP'TAN AÇIKLAMA

Mustafa Şentop görüşmeye ilişkin açıklama yaptı. 

Şentop, Soylu'nun kendisine yazdığı mektupta bir isim yer almadığını söyledi. 

Şentop'un açıklamaları şöyle: 

''-Malumunuz bir siyasetçinin para aldığına dair bir açıklama olmuştu. Onun üzerine ben İçişleri Bakanımıza 27 Mayıs'ta bir mektup yazdım. Dün Sayın Bakanımız geldi, yazılı cevabını da getirdi.

Öncelikle şunu ifade edelim, kastettiği isim TBMM'de milletvekili olan bir kişi değil. Gazi Meclisimiz çatısı altında görev yapan biri değildir diyor. Adli makamlara başvurulmuştur diyor. Konunun bundan sonraki aşaması adli çalışmalar kapsamında olacaktır. İsim yok, hayır. Onu bilmiyorum.  ''

Yorumlar (0)