10.11.2017, 19:54

En Kara Gün

Ne yazsak hep yarım hep eksik kalacak. Daha küçücük bir çocukken tek hedefi tüm benliği ile vatanın ve milletin bağımsızlığı için mücadele etmek olan adamı anlatmaya çalışmak çok zor. Haddim de değil zaten.   

 

  Mustafa Kemal olmak , daha küçücük bir yetim iken askeri okullara girmek için can atan kocaman yürek demek. Uçurum kıyısındaki milleti alıp devlet kurmuş Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk iken doktorların "çok hastasınız paşam yerinizden kalkmayın bu sizin için intihar olur.'' ikazlarına rağmen halkın morali bozulmasın diye canını bir gün değil her gün feda eden adam demek. Kendini milletten asla üstün görmemiş , -Benim naçiz vucudum elbet birgün toprak olacaktır ancak Türkiye Cumhuriyeti ebediyen payidar kalacaktır - diyen bu şerefli insanı tarif etmek bir diğer deyişle "anlatmak" hiç bu kadar çaresiz olmamıştı. "Yazmak" hiç bu kadar yetkinsiz kılmamıştı kalemi. Hiçbir veda böylesine ebedi olmamıştı. Saygı ,sevgi ve özlemle...

 

   "Beni görmek demek mutlaka suretimi görmek demek değildir. Benim fikirlerimi , benim duygularımı anlıyor ve hissediyorsanız bu yeterlidir."

-Ulu Önder ,Gazi Mareşal Başbuğ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. 

Yorumlar (0)