Yeni Zamlar Kapıda

CHP’li Demirtaş’ın sorusunu yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bu yılın ilk dokuz ayında 3 milyon 356 bin abone hakkında elektrik borcunu ödeyemediği için işlem yapıldığını açıkladı

EKONOMİ 15.12.2019, 10:42
Yeni Zamlar Kapıda

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bu yılın ilk dokuz ayında borcunu ödeyemediği için 3 milyon 356 bin elektrik abonesi ile 710 bin 364 doğalgaz abonesi hakkında işlem yapıldığını açıkladı. CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında elektrik ve doğalgaz fiyatlarına yapılan fahiş zamlara dikkat çekti. Bakan Dönmez’e “Kış aylarında da elektrik ve doğalgaza zam yapılacak mı?” diye soran Demirtaş, son 1 yıl içinde elektrik ve doğalgaz borcunu ödeyemeyen abone sayılarının da açıklanmasını istedi.

Soruyu yanıtlayan Bakan Dönmez, “2019 Ocak-2019 Eylül arasındaki 9 aylık dönemde borcunu ödeyemediği için hakkında işlem yapılan elektrik abonesi sayısı 3 milyon 365 bin 784, doğalgaz abonesi sayısı 710 bin 364’tür” dedi.

YENİ ZAMLAR KAPIDA

Dönmez, “Elektrik ve doğalgaza yeni bir zam daha yapacak mısınız?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi: “Enerji fiyatları enflasyondan, döviz kurlarından ve petrol fiyatlarından önemli oranda etkilenmektedir. Bu parametrelerde yaşanan gelişmeler ile yatırımlara ve işletme gereklerine bağlı olarak, zaman zaman fiyat ayarlamalarına gidilebilmektedir. Bu kapsamda, düzenlemeye tabi olan tarifelerde mevzuatta belirlenen usul, esas ve dönemlerde olan ayarlamalar yapılmaktadır.”

Bu yanıtı değerlendiren CHP’li Demirtaş, “Kış koşullarının kendisini hissettirdiği bir döneme giriyoruz. Biz yapılan zamların geri alınması gerektiğini söylerken Sayın Bakanın açıklaması yeni zamların habercisi gibi” dedi.

Yorumlar (0)