Ünlü isim tarih verdi: Dolar 10 TL Olacak!

Dolar kurunda düşüş bekleyen ekonomistlerin aksine dolarda düşüş beklediğini ifade eden gazeteci Sabahattin Önkibar dolar kurunun 30 Mart’ta 10 TL olacağını ileri sürdü.

EKONOMİ 14.02.2021, 15:26
Ünlü isim tarih verdi: Dolar 10 TL Olacak!

Son yaşanan düşüşlerden sonra 7 TL barajına kadar geri çekilen dolar kuru son 7 ayın en düşük seviyesine geriledi. 8 TL üzerinde dolar maliyeti olanların en çok merak ettiği konu ise dolar kurunun ne zaman yükselişe geçeceği oldu.


Sabahattin Önkibar son videosunda dolar kurunun mart ayında 10 TL’yi aşacağını iddia etti. “Tarih veriyorum dolar 30 Mart’ta 10 TL’yi kesin aşar çünkü…” başlıklı videosunda konuşan gazeteci Selahattin Önkibar dolar kurunun 6.50 TL düşecek iddialarını gerçekçi bulmadığını ifade etti.

“DOLAR 30 MART AYINDA 10 LİRA”


Türk Lirası’nın dolar karşısında Merkez Bankası tarafından yüksek faiz sayesinde düştüğünü açıklayan Önkibar “ Yüksek faizle doları belli bir müddet tutabilirsiniz. Hiç arzu etmem lakin göreceksiniz dolar bir gece ansızın uçuşa geçecek. Çünkü var olan fiyat doğal değil yapaydır” dedi.

Dolar kuru için sert yükseliş beklediğini açıklayan Önkibar bu durum için de tarih ve kur hedefi vermeyi ihmal etmedi. Önkibar ABD, AB ile Türkiye arasında Osman Kavala, S400, Suriye ve Doğu Akdeniz gibi büyük problemlerin olduğunu belirtirken söz konusu iddiasıyla ilgili şunları söyledi:

“Realite bu ise söyleyin Türkiye’de dolar nasıl yükselmez. İstikrar nasıl sağlanır. ABD ile Türkiye bu şekilde gerilirken bırakın yeni sıcak para girişini son 3 aydır giriş yapan 20 milyar dolar Türkiye’de kalır mı? Kalmıyacağına ve anında terk edeceğine göre bunun dolar fiyatı üzerine etkisi olmayacam mı? Bakın sıcak para Türkiye’ye gelerek dolar kurunu 8.50 TL’den 7 TL’ye indirdi ise çıkarken aynı şeyi tersinden mutlaka yapacaktır. Bunun anlamı 8.50 artı 1.5 TL eşittir 10 TL demektir. Diyeceksiniz ki neden 30 Mart tarihi. S400 ve Halk Bank davası gibi pek çok başlıkta ilişkiler o tarihle itibariyle gerilecek de ondan ”

Kaynak: Milli Gazete

Yorumlar (0)