Son zamlarına isyan eden Gürsel Tekin: Açık ifade etmek istiyorum bu bir zam değil, işkencedir”

İktidarın konutlarda kullanılan doğalgaz fiyatına yüzde 35, elektrik üretiminde kullanılan doğal gaz fiyatına yüzde 44,30 ve sanayide kullanılan doğalgaz fiyatına yüzde 50 zam yapması sert tepkilere neden oldu. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Zamlar vatandaş açısından ‘Sistematik bir işkenceye’ dönüştü. Açık ifade etmek istiyorum bu bir zam değil, işkencedir.” Dedi

EKONOMİ 01.04.2022, 14:16
Son zamlarına isyan eden Gürsel Tekin: Açık ifade etmek istiyorum bu bir zam değil, işkencedir”

Tekin, “AKP iktidarının yarattığı güvensizlik, kuralsızlık, belirsizlik ve keyfilik krizi daha da derinleştiriyor. Ülkemizde emeğiyle alın teriyle yaşayan yurttaşlarımız Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik krizi ile karşı karşıyalar. İktidarın böbürlenerek asgari ücrete yüzde 50 zam yaptık diyor fakat 4 bin 250 lira daha yılın ilk aylarında eski asgari ücretin satın alma gücünden bile daha kötü hale geldi. 'Yüksek zam yaptık' diye anlattıkları asgari ücret açlık sınırının altında kaldı. Hükümet kaşıkla verdi ama elektrik, doğalgaz, akaryakıt gibi en önemli tüketim ürünlerine yaptığı fahiş zamlarla kepçeyle geri alıyor. Hayat pahalılığı ve alım gücünün düşmesi dur durak bilmeden sürüyor." Diye konuştu.

1 Nisan itibarıyla yapılan yüzde 35 oranındaki zammın 1 Nisan şakası olmadığını söyleyen Tekin, şunları kaydetti: “bilinmelidir ki, doğalgaz zammı dolaylı olarak tüm ürünlere yansıyacaktır. Çünkü sanayici, bu zamları ürünlerine yansıtmak zorundadır. Yansıtmazsa, zarar etmesi içten bile değil. Maliyeti artacak olan sanayi ürünlerinin tüketiminde düşüş yaşanacak, bunun sonucu olarak, özel şirketler işçi çıkarmak zorunda kalacaklardır. Ne yazık ki, üreticiden, tüketiciye doğru, Korkunç bir enflasyon kasırgası geliyor. AKP’nin Ramazan öncesi milletin sırtına bindirdiği son zamlar, yaklaşan kasırgayı daha da yıkıcı hale getirdi.” dedi

“Yapılan bu zamlara birlikte vatandaş artık gıda maddelerini gramla değil taneyle alabilecek bile gücü kalmadığını vurgulayan Tekin, “Son aylarda gıda fiyatlarındaki artışlar nedeniyle iyice alım gücü düşen vatandaşın dayanacak gücü kalmadı. Vatandaş geçinmek için resmen cambazlık yapıyor. Parayı nereye yetirecek diye kırk takla atıyor. Türkiye'de pazarda yangın olmasının tek sebebi kötü yönetim. Artık yeter! İşin ucunda bu milletin canı var” diye konuştu.

Tekin, "Görüldüğü gibi AKP'nin gündeminde vatandaş yok. AKP'nin gündeminde zam var, zulüm var. Vatandaşımız gelecekten umudunu kesmiş durumdadır. Bu durumdan kurtulmanın en çıkar yolu da seçim sandığını milletin huzuruna getirip, sandık sonuçlarına göre yeniden huzura kavuşturulabilir. Aksi bir durum zaman kaybından başka bir şey değildir" diye konuştu.

Yorumlar (0)