banner773

Ramazan pidesi fiyatları belli oldu!

Ekmek Üreticileri Federasyonu Ramazan pidesi fiyatlarını açıkladı. Ankara'da 2 lira olan pidenin fiyatı 50 kuruş zamlandı ve 2,5 lira oldu.

EKONOMİ 25.04.2019, 19:35
Ramazan pidesi fiyatları belli oldu!

Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu, ekmek ve ramazan pidesine yüzde 25 zammın nedenlerini duyurdu.

UN FİYATLARI ARTTI

Döviz kurlarındaki dalgalanmadan dolayı unda da fiyat artışı oldu. Zamlara dikkat çeken Kavuncu, döviz kurlarından dolayı zammın gerekli olduğunu belirtti. Kavuncu, 'Türkiye'de ekmek fiyatlarının zamlanması için gerekli işlemler devam ediyor. İstanbul, Ankara, Samsun ve Kayseri başta olmak üzere tüm illerde çalışmalar sürüyor.' diyen Kavuncu, ramazan pidesi fiyatıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kavuncu, 'Ankara'da ramazan pidesinin fiyatı 2.5 TL olacak' dedi. Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu'nun 'Çok da bir zam yapmadık.' sözleri çok tartışılacak.

Bugün Ankara'daki ekmek fiyatlarına da zam geldi. Ankara'da 200 gram ekmeğin fiyatı yüzde 25 zamla, 1 TL'den 1.25 TL'ye yükseldi. Diğer illerde de pide fiyatlarının açıklanması bekleniyor.

ANKARA RAMAZAN PİDESİ FİYATLARI

Ekmek Üreticileri Federasyonu Başkanı Kavuncu, Ankara'da 2019 yılında Ramazan pidesinin fiyatının 2,50 TL olacağını açıkladı. Kavuncu zamların gerekli olduğunu söyledi.

İSTANBUL RAMAZAN PİDESİ FİYATLARI

İstanbul'da Ramazan pidesi fiyatıyla ilgili açıklama da heyecanla bekleniyor. 2018 yılında Ankara ve İstanbul illerinde ramazan pidesinde aynı fiyat tarifesini uygulamıştı. İstanbul'da da Ramazan pidesi fiyatının 2,50 TL'den satılacağı bekleniyor.

SAMSUNDA PİDE FİYATLARI BELLİ OLDU

Ramazan pidesinin Samsun'da da fiyatları belli oldu. Samsun'da geçen yıl ramazan pidesinin 300 gramı 2 TL'den satıldı, bu sene ise 470 gramı 4 TL'den satılacak. Geçen sene 2,5 TL'den satılan yumurtalı ramazan pidesi bu sene 5 TL'den satılacak. Ayrıca yeni fiyat tarifesine göre simidin gramajı düşürülerek, fiyatı 1 TL'ye çekildi.

Yorumlar (0)