Palamut ucuzladı, ama hamsi kıtlığı kapıda

Samsun'da balıkçı tezgâhlarında palamut bolluğu yaşanıyor. Öyle ki, palamutun fiyatı 3 TL düştü. Ancak balıkçılar, palamudun hamsi ile beslenen bir balık olduğunu hatırlatarak bu kış hamsi kıtlığı yaşanabilir uyarısında bulundu. Bu da hamsi fiyatının daha da artacağı anlamına geliyor.

EKONOMİ 18.10.2018, 16:24 18.10.2018, 16:24
Palamut ucuzladı, ama hamsi kıtlığı kapıda

Bu yıl özellikle palamutta yaşanan bolluk hem vatandaşın hem de balıkçıların yüzünü güldürdü. Tanesi 13 liradan satılan palamut 10 liraya kadar düştü. Palamutun bolluğunun, hamsinin azalması anlamına geldiğini belirten Samsunlu balıkçılar, bu kış hamsi kıtlığı yaşanabilir dedi.

“PALAMUT AÇISINDAN ÇOK GÜZEL BİR SEZON”

Samsunlu tecrübeli balıkçılar, palamudun bolca yakalanmasından memnun olduklarını söyleyerek uyarıda bulundular. Palamut balığının hamsi ile beslendiğine dikkat çeken balıkçı Hamza Kılıç, ”Bu yıl beklentilerimizi çok üstünde palamut çıkıyor. Bu yıl palamut açısından çok güzel bir sezon. Ancak, palamutun bol olması, hamsinin az olmasına neden olacaktır. Çünkü palamut, hamsi ile beslenen bir balıktır. Her yıl, palamut az ise hamsi bol, hamsi az olduğundaysa palamut bol olur” diye konuştu.

SÖZCÜ

SÖZCÜ

HAMSİNİN FİYATI ARTIYOR

Diğer taraftan tezgâhlarda bolca bulunan palamutun tanesi 13 liradan 10 liraya kadar gerilerken, hamsi 8 TL’den 10 TL’ye çıktı. Tezgahlarda mezgit 25, Çinekop 15, Barbun,Çupra ve levrek 30 deniz somonu ve sargan 20, istavrit ise 10 liradan satılıyor.

Yorumlar (0)