banner754

Özgür Demirtaş'tan dolar kuru tahmini ve S-400 analizi

Dolar kuru tarihi zirvesinden sonra düşüş periyotuna girdi. Ekonomist Özgür Demirtaş, dolar kuruyla ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Kaynak: Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş dolar kuru için rota çizdi. Dmirtaş, "Geri çekilmenin ana sebebi Erdoğan-Biden görüşmesinin iyi geçeceği ihtimali. Türkiye’nin S400’leri ABD/ NATO kontrollü bölgeye çekme ihtimali" diye yazdı.

EKONOMİ 14.06.2021, 17:27 14.06.2021, 17:27
Özgür Demirtaş'tan dolar kuru tahmini ve S-400 analizi

Dolar kuru 8 lira 77 kuruşlu tarihi rekorunun ardından düşüşe geçti. Merkez Bankası ve hükümetin dengesi ekonomi politikaları yüzünden dalgalı bir seyir izleyen piyasalar haftanın ilk iş gününde dolar kuru 8 lira 37 kuruş bandında izliyor. Dolar ve TL hakkında bir analizde bulunan ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş önemli bir analizde bulundu.

DOLAR KURU İÇİN NET KONUŞTU

Dolar kurundaki geri çekilme hakkında konuşan ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş şu açıklamada bulundu:

"Dolar-TL hakkında size yazmak isterim. Geri çekilmenin ana sebebi Erdoğan-Biden görüşmesinin iyi geçeceği ihtimali. Türkiye’nin S400’leri ABD/ NATO kontrollü bölgeye çekme ihtimali, Türkiye’nin Afganistan’da rol alması ihtimali, S400’lerden feragat ve diğer ihtimallerin yarısı fiyatlanmış gibi gözüküyor (Yani tepeden buraya iniş, bu beklentilerin yarısına denk geliyor).

Tam gerçekleşmesi durumunda daha da iniş olur. S400-F35-Afganistan- Akdeniz-Hukuk gibi konularda ters düşülmesi durumunda da, son zamanlarda Dolar/TL deki kazancımız geri verilir daha kötü yerlere çıkılır. Tabii ülkemizin para biriminin değeri başka bir ülkeye taviz vermeye bağlı ise nerede bağımsızlık diyebilirsiniz! Onu da Uluslararası ilişkiler Akademisyenleri yanıtlasın. Ancak bu konuda şu kadarını söyleyebilirim.

Bağımsızlığın ilk şartı, EKONOMİK zenginliktir. Ekonomik olarak güçlüysen her şeyi yaparsın. Onun da şartı zamanında yatırımlarını doğru yapmaktır."

Yorumlar (0)