Özel okul işletmecisi konkordato ilan etti

Türkiye'de hemen hemen her sektörden duymaya alışık olduğumuz konkordato haberlerine bir yenisi eklendi. Bu kez bir özel okul işletmecisi konkordato ilan etti. Özel Halkalı Bil Koleji'ni işletmiş olan Ceren Özel Eğitim Kurumları konkordato ilan etti.

EKONOMİ 30.10.2018, 14:41 30.10.2018, 14:41
Özel okul işletmecisi konkordato ilan etti

Daha önce birçok sektörden çok sayıda firma konkordato ilan etti. Ancak bu sefer gelen konkordato haberi bir eğitim kurumu… Bil Koleji Kurumları’nın franchise verdiği firma olan ve iki hafta öncesine kadar Özel Halkalı Bil Koleji’ni işleten (Ceren Eğitim Kurumları Ltd. Şti) konkordato ilan etti. Halkalı Bil Koleji’nin işletmecisi Ceren Eğitim Kurumları’nın kurucusu Yaşar Kayacan okulun işletmesini iki hafta önce sattı.

Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 22 Ekim 2018 tarihli kararına göre Ceren Eğitim Kurumları, Ceren İnovasyon, Ceren Matbaacılık A.Ş konkordato başvurusunda bulundu. Ceren Eğitim Kurumları’nın başvurusunu değerlendiren mahkeme şirkete yönelik 3 aylık geçici mühlet kararı verdi.

Mahkeme geçici komiser olarak Derya Coşkun, Esin Kaya ile Dr. Nihal Ural Çınar’ı geçici komiser heyeti olarak atadı. Konkordatonun tasdikine ilişkin davanın ön inceleme ve ilk tahkikat duruşmasının 17 Ocak 2019 günü saat 15:30’da yapılacağı belirtildi.

derin.gokce@sozcu.com.tr

Yorumlar (0)