banner773

Nurettin Nebati: "Kur korumalı TL’ye geçerek bir yandan doları frenledik"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye'de ekonomi yönetiminin enflasyonu düşürmek için sert tedbirler almak yerine büyümeyi tercih ettiğini söyledi.

EKONOMİ 06.06.2022, 08:17
Nurettin Nebati: "Kur korumalı TL’ye geçerek bir yandan doları frenledik"

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AK Parti'nin haftasonu gerçekleşen kampına dair bir köşe yazısı kaleme aldı.


Hazine ve Ekonomi Bakanı Nurettin Nebati'nin sunum yaptığını belirten Selvi, bakanın kullandığı ifadeleri şöyle aktardı:
“Dövizi düşürmek için yüksek faiz artışı yapabilirdik. Ama o zaman üretim bundan olumsuz etkilenirdi. Biz bir yol ayrımına gittik. Enflasyonla birlikte büyümeyi tercih ettik. Yoksa enflasyonu düşürmek için çok sert tedbirler alabilirdik. Yüksek faiz artışı yapardık. O zaman üretim dururdu. Kur korumalı TL’ye geçerek bir yandan doları frenledik. Diğer yandan üretimi ve büyümeyi tercih ettik. Bu sistemden dar gelirliler hariç üretici firmalar, ihracatçılar kâr ediyorlar. Çarklar dönüyor. Büyümeyi tercih ettiğimiz için büyüme rakamları iyi geliyor, büyüme istihdama da olumlu olarak yansıyor. Ama biz dar gelirli vatandaşlarımıza yönelik gelirlerini arttırıcı düzenlemeler yapıyoruz. Böylece onları enflasyonun karşısında korumaya çalışıyoruz”

Yorumlar (0)