Memur ve emeklinin zamlı maaşlarında rakamlar belli oldu

2020 yılının da sonuna gelinmesiyle ile memur ve emekli maaşlarının ne kadar olacağı merak edilmeye başlandı. Her yıl ocak ve temmuz aylarında yapılan zamların yenisi önümüzdeki ocak ayında gelecek...

EKONOMİ 05.12.2020, 15:59
Memur ve emeklinin zamlı maaşlarında rakamlar belli oldu

Geçtiğimiz gün kasım ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile beraber memur ve emekli maaşlarının zam oranları da açıklandı. Her yıl ocak ve temmuz ayında son 5 ayın enflasyon rakamlarına göre belli olan zam miktarının ne kadar olacağı belli oldu.

TÜFE’de 2020 kasım ayı enflasyon oranları bir önceki aya göre %2.30, bir önceki yılın aralık ayına göre %13.19 ve bir önceki yılın kasım ayına göre de %14.03 oranında artış gösterdi. Yıllık enflasyon artış oranı ise %12.04 olarak açıklandı. Kasım ayı enflasyon oranlarının açıklanması ile son 5 ayın ortalama enflasyon artışı belli oldu. Memur ve emekli maaşlarının zam oranları da böylece ortaya çıktı.

Emekli zam oranları ne kadar olacak?

2021 yılının ilk ayında ne kadar olacağı merakla beklenen emekli maaşları kasım ayı enflasyon oranlarına göre belli oldu. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ocak ayı için %7.02 oranında zam alacağı bildirildi. Haziran ve Aralık ayları arasındaki enflasyon oranı hesaplamalarına göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin minimum %7 oranında zam alacak. Emekli zamlarının oranının açıklanması ile memur maaşlarında da enflasyon puan farkının eklenmesi netleşmiş oldu. Emekli maaşların yapılacak zam oranlarının açıklanması ile maaş hesaplamaları yapılmaya başlandı.

Memur zamlarının ne kadar olacağı netleşti

Emekli maaşlarının yanı sıra memur maaşlarına eklenecek enflasyon farkı da açılandı. Toplu sözleşmede belirlenen zamlara göre ücret artışı gerçekleştirilen memur maaşlarının 2021 yılında %3.02 puanlık enflasyon farklı alacağı açıklandı. Memur maaşlarına eklenecek farkın kesinleşmesi ile beraber memur maaşlarındaki artış da hesaplanmaya başlandı.

Yorumlar (0)