"Kredi Garanti Fonu da (KGF) yandaşa çalışıyor "

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, ekonomik kriz dönemlerinde firmaları desteklemekle yükümlü Kredi Garanti Fonu’nun da yandaşa hizmet ettiğini vurguladı

EKONOMİ 20.04.2022, 11:51
"Kredi Garanti Fonu da (KGF) yandaşa çalışıyor "

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Kredi Garanti Fonu’nun (KGF) yandaşa çalıştığını kaydetti.


Hem pandemi hem de ekonominin kriz dönemlerinde firmaların ayakta kalması için destek vermek, teminat yetersizliği nedeniyle kredi alamayan firmalara kefil olmak, finansmana erişimlerini sağlamakla görevli olan KGF’nin 2022’nin ilk çeyreğinde kredi imkanlarını gerçek anlamda iş yapanlara değil hükümet yanlılarına kullandırdığını söyledi.


“İŞ YAPACAĞIZ DEDİLER LÜKS ARAÇ ALDILAR”
Özellikle Adana’daki Küçük ve Orta Boy İşletmelerden (KOBİ) gelen yoğun şikayetlere kayıtsız kalmayıp konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) dile getiren CHP’li Dr. Müzeyyen Şevkin, “Devlet, iş olanağını artırmak için böyle bir krediyi çıkarmasına rağmen, piyasa bu kredilerle ev, arsa, lüks araç alan ve bankalara geri ödemesini yapmayan firmalarla doldu taştı” diye konuştu.


ADANALI FİRMALAR ELİBOŞ DÖNDÜ!
Söz aldığı meclis genel kurulunda, bankalar için de herhangi bir riski olmadığı İçin verilen kredilerin ödenmeyen miktarlarını devletten tahsis ettiğine işaret eden Dr. Şevkin, şunları söyledi:
“Sonraki KGF diliminde ise devlet bu kredileri fatura ve iş karşılığı vermeye karar verdi. Güzel bir uygulama olarak görüldü ancak Adanalı firmaların sevinci çok kısa sürdü. Çünkü Adana’daki banka şubelerine çok cüzi miktarda kredi desteği sağlandı. Bir çok KOBİ banka şubelerinden eli boş döndü. Şimdi sormak gerekiyor; Hangi illere ne kadar kredi desteği sağlandı? Hükümetin Çukurova Bölgesi’ni gözden çıkardığını biliyorduk ama ekonominin bel kemiği KOBİ’lere çifte standart uygulayacağını da tahmin etmiyorduk. Çukurovalı iş insanları bunu da kayıtlara geçiyor haberiniz olsun.”
 

Yorumlar (0)