Fed Haziran'da faiz artışı işaret etti

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin toplantı tutanakları, kısa vadeli gösterge faizini Haziran toplantısında yükseltilmesinin muhtemel olduğuna işaret etti.

EKONOMİ 24.05.2018, 08:22 24.05.2018, 08:22
Fed Haziran'da faiz artışı işaret etti

FOMC’nin 1-2 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirdiği toplantının dün yayınlanan tutanaklarında, “Eğer ekonomi beklendiği gibi performans gösterir ise, Komite faiz oranlarını artırma yönünde bir adım daha atmanın muhtemelen uygnu olacağı yargısına vardı” ifadelerine yer verildi.

Mayıs toplantısında, yetkililer faiz artırımlarına devam etmenin gösterge faiz oranını çok geç olmayan bir zamanda uzun vadeli normal seviyeye ilişkin tahminlerine veya üzerine taşıyabileceğine işaret ettiler.

Tutanaklarda ayrıca, bazı katılımcıların toplantı sonrasında yapılan açıklamada ileri dönük yönlendirmenin revize edilmesinin uygun olabileceğini not ettikleri de belirtildi. Yetkililer, toplantı sonrası yapılan açıklamadan, federal fon faizlerinin bir süre için, uzun vadede baskın olması beklenen seviyelerin altında kalabileceği yönündeki ifadenin çıkarılmasını önerdiler.

Tutanaklar, politika yapıcıların enflasyon patikasını da tartıştıklarını ortaya koydu. Birçok katılımcı, son ücret verisinin istihdam piyasasında aşırı ısınmadı küçük bir kanıtı oldfuğunu savunurken, bazı başka katılımcılarda “arz kısıntıları yukarı yönlü ücret ve fiyat baskıların yoğunlaştırabilir veya finansal dengesizlikler gelişebilir” uyarısında bulundular.

FOREKS

Yorumlar (0)