Eski Merkez Bankası Başkanı Yılmaz: Katar ile swap ihtiyacı karşılamaz

Ankara uzun süredir yapmak istediği döviz-TL takası (swap) anlaşmasını Katar ile yaparken, eski Merkez Bankası Başkanı ve İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, Katar'dan gelecek 10 milyar dolar karşılığı Katar Riyali'ne dokunulmayacağını ve bu paranın sadece görüntüde rezervi yüksek göstermeye yarayacağını söyledi.

EKONOMİ 20.05.2020, 12:39
Eski Merkez Bankası Başkanı Yılmaz: Katar ile swap ihtiyacı karşılamaz

Yılmaz, "Katar ve Türkiye'nin dolar ihtiyacı için aldıkları TL ve riyalleri Londra'da satmaları gerekir ancak bu durumda TL ve riyalin değeri düşer ve iki ülke de bunu istemez" dedi.

Türkiye uzun süredir yapmak istediği döviz-TL takası anlaşmasını Katar ile yaptı. ABD’den olumlu yanıt alamayan ve Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) da kapısını çalmayacağını açıklayan Türkiye’nin bir süredir İngiltere, Japonya, Katar ve Çin ile görüştüğü basına yansımıştı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bugün bir açıklama yaparak Katar Merkez Bankası arasında 17 Ağustos 2018 tarihinde imzalanan ikili para takası (swap) anlaşmasının yenilendiğini duyurdu. TCMB, söz konusu anlaşmanın tutarının 5 milyar ABD doları karşılığı Türk lirası ve Katar riyalinden 15 milyar ABD doları karşılığı Türk lirası ve Katar riyaline yükseltildiğini belirtti.

Yorumlar (0)