banner773

Enflasyon sonrası dolar, euro ve altında son durum

Dolar/TL, Eylül'de enflasyonun tek haneye gerilemesinin ardından 5.70'in altına gerilemişti. Kur bu sabah 5.69'dan işlem görüyor. Euro/TL ise 6.25 seviyesinde hareket ediyor.

EKONOMİ 04.10.2019, 09:09
Enflasyon sonrası dolar, euro ve altında son durum

Yıllık enflasyon baz etkisiyle 5 puanın üzerinde gerileyerek Temmuz 2017’den beri ilk kez tek haneye gelirken ekonomistler, Merkez Bankası’ndan yavaşlayan hızda faiz indiriminin devamı bekliyorlar.

DOLAR VE EURO'DA SON DURUM
Dolar/TL bugün saat 07.00 itibarıyla 5.6933/5.6978’den işlem görüyor. Kurun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

Euro/TL ise 6.25 seviyesinde işlem görüyor.

Eylül ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından 5,70 seviyelerine gerileyen dolar/TL'de düşüş eğilimi bu sabah da devam ediyor. Kur haftanın son işlem gününde 5,69 civarlarında işlem görüyor.

Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) Eylül’de aylık %0.99 ile %1.3 olan beklentilerin altında artış gösterdi. Geçen yılın aynı döneminde TL’deki değer kaybı sonrası enflasyonda yaşanan aylık %6 yükselişin oluşturduğu baz etkisiyle yıllık enflasyon Ağustos’taki %15.01’den 5 puanın üzerinde gerileyerek %9.26’ya düştü.

Bir bankacı, enflasyonun tahminlerin altında kalmasının TCMB’nin bu ay yapacağı toplantıda beklentilerin üzerinde indirim yapma riski oluşturduğunu söyleyerek, “Piyasada 100-150 baz puanlık bir indirim beklentisi vardı ancak veri sonrası 200 baz puan ve üzeri indirimi yapılır mı endişesi oluştu. Yine zor bir TCMB toplantısı olacak gibi” dedi.

Aynı bankacı, “Bu kadar iyi gelmiş bir enflasyon verisi sonrası TL’nin ralli yapmamasının tek nedeni daha fazla faiz indirim yapılma ihtimali. Petrol de aşağı geliyor, aslında TL için iyi bir ortam var ancak 24 Ekim’deki toplantı öncesi TL’nin ciddi bir ralli yapması zor görünüyor. Diğer taraftan yukarı yönlü sert hareket de beklemeyiz. Yani bant hareketini destekleyici ortam devam ediyor aslında” dedi.

Reuters

Yorumlar (0)