Enflasyon rakamlarına dolardan ilk tepki!

Dolar kuru haftanın ilk işlem gününe 5.60 civarında başladı. Temmuz ayı enflasyon verisinin ardından dolar kuru 5.56 seviyesinde işlem görüyor.

EKONOMİ 05.08.2019, 11:00 05.08.2019, 11:14
Enflasyon rakamlarına dolardan ilk tepki!

Piyasaların merakla beklediği Temmuz ayı enflasyon rakamları açıklandı. TÜFE Temmuz ayında 1,36 oranında arttı. Enflasyon verisinin ardından dolar kuru yönünü aşağı çevirdi.

Dolar/TL saat 10.40 itibarıyla 5.56 seviyesinde işlem görüyor.

Euro/TL ise 6,20 seviyesinde yer alıyor.

Trump 1 Eylül’den itibaren Çin’den ithal 300 milyar dolar değerinde ürüne %10 ek gümrük vergisi başlatacağını açıklayarak dünyanın iki büyük ekonomisi arasındaki ticaret gerilimini tırmandırdı ve finans piyasalarında oynaklık yarattı.

Bu durum birçok gelişmekte olan ülke para biriminde değer kaybına neden olsa da, TL benzerlerinden pozitif ayrışmasını sürdürdü.

Analistler TL’nin hala yüksek getiri sunmaya devam etmesi, küresel merkez bankaların genişlemeci politikalara yeniden yönelmesi ve Türkiye-ABD ilişkilerine yönelik olumlu beklentilerin ardından risk primindeki düşüşün TL’ye destek olmaya devam ettiğini belirtiyor.

Öte yandan piyasaların gündeminde Türkiye ABD ilişkileri, küresel büyüme endişeleri, küresel ticaret savaşları, Brexit, Akdeniz’de AB ile yaşanan gerginlik, olası bir kabine revizyonu, yeni parti hazırlıkları ve jeopolitik gelişmeler de kalmaya devam ediyor.

Yorumlar (0)