Dolarda Japon günü! 5.50'yi gördü

Dolar kuru fırladı. 2019'da 5.30 TL dolaylarında başlayan dolar gece yarısı sert yükseldi. Japonya piyasalarının kapalı olduğu gece yarısı işlemlerinde hacim darlığı sebebiyle dolar/TL gece 02:00'de 5.72'ye kadar çıktı. Dolar/TL öğleden sonra 5.50 seviyesine çıktı.

EKONOMİ 03.01.2019, 17:36 03.01.2019, 17:36
Dolarda Japon günü! 5.50'yi gördü

Dolar/TL küresel piyasalarda gözlenen olumsuz havaya paralel yükselerek 5.70 seviyesini aştı. Analistler küresel borsalarda kayıpların arttığını belirtirken, gelişmekte olan ülke para birimleri de dolar karşısında değer kaybediyor.

3 OCAK

14:18

Dolar ne kadar oldu?

Dolar/TL 5.4894/5.44928'den, Euro/TL 6.2450/6.2514'ten işlem görüyor.

Yatırım Finansman Araştırma Müdürü Serhan Gök, “Hisse piyasası, yurtdışında yılbaşı öncesinde gözlenen satış baskısına nispeten iyi direnmişti, şimdi küresel satışlara paralel bu seviyelerden bir miktar geri geliyor” diyerek satışların piyasa genelinde görüldüğünü belirtti.

3ocakdolargraf2

 

Bankacılar, Asya piyasası kaynaklı işlemlerin günlük işlem hacmi “birkaç milyar dolar olan bir piyasada birkaç milyon dolar hacim” ile gerçekleştiğini belirttiler.

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, “Dün gece saatlerine baktığımızda 6 seviyesi üzerinden birkaç milyon dolar hacimle birkaç işlem gerçekleştiğini görüyoruz. Apple’ın kâr uyarısı ve Asya piyasalarındaki sert satışlar yen TL işlemlerinde stop loss emirlerini tetiklemiş görünüyor. Günlük işlem hacimlerine bakıldığında birkaç milyar dolarlık bir piyasa gece saatlerinde geçen işlemler ise birkaç milyon dolar ile sınırlı” diye konuştu.

Küresel piyasalarda ABD borsası vadeli işlemleri, Apple’dan gelen kâr uyarısının yavaşlayan küresel büyümeye ve zayıf bilançolara yönelik endişeleri artırmasıyla gerilerken, Asya borsaları da dalgalı seyir izliyor.

California merkezli teknoloji şirketi Apple Çin’de yavaşlayan iPhone satışları ve azalan yenilemeleri gerekçe göstererek, son çeyrek dönemdeki gelirlere ilişkin uyarıda bulundu. Apple, 2007’den bu yana ilk kez böyle bir uyarı yapmış olurken; hisseleri de kapanıştan sonraki işlemlerde yüzde 8 geriledi.

REUTERS

Yorumlar (0)