Doğalgaz faturaları vatandaşın cebini yakıyor!

Kış mevsiminin kendini gösterdiği günlerde vatandaş kara kara gelen faturaları düşünüyor. Isınmak için kullanılan doğal gaz faturaları ile şok olan vatandaşlar is çareyi tek odada oturmakta buldu. İşte detaylar.

EKONOMİ 20.01.2020, 16:24
Doğalgaz faturaları vatandaşın cebini yakıyor!

Soğuk kış günlerini yaşadığımız günlerde, vatandaşlar gelen doğalgaz faturası ile adeta şoka girdiAralık ve ocak aylarına ait faturaların yüksek gelmesi, vatandaşı kelimenin tam anlamıyla isyan ettirdi.

SOSYAL MEDYADA İSYAN

Sosyal medyada isyanını dile getiren yurttaşlar faturalarını paylaşıp, çalışana ve emekliye yüzde 5 zam verildiğini hatırlatarak, doğalgaza en az yüzde 30 zam yapıldığını belirtti.

Bazı yurttaşlar ise faturaların 2 katına çıkmasına rağmen ısınamadıklarını vurgulayarak, “Isınmak artık lüks oldu” dedi.

Sosyal medyada doğalgaz faturalarını paylaşan yurttaşlar, KDV tutarlarının da yüksek olduğuna dikkat çektiler. 800 TL fatura gelen bir vatandaş, 130 TL'lik KDV ödediğini belirterek “Donarak ölelim biz” ifadelerini kullandı.

Geçen yıl ağustos ayında doğalgaza yüzde 14.97 ve eylül ayında yüzde 14.90 oranlarında zam yapılmıştı. Böylece 2019'da yapılan toplam zam oranı yüzde 32.1'e çıkmıştı. 2018'de de yapılan yaklaşık yüzde 30'luk zamla birlikte, son 2 yılda doğalgazdaki fiyat artışı yüzde 65'i geçti.

Yorumlar (0)