DİSK: İşçi Sınıfının Kurtuluşu, Kendi Eseri Olacaktır

DİSK-Genel-İş Sendikası, olağanüstü genel kurul üzerine basın açıklaması yaptı.

EKONOMİ 03.12.2019, 17:28
DİSK: İşçi Sınıfının Kurtuluşu, Kendi Eseri Olacaktır

DİSK'in Basın Açıklaması:

"Arkadaşlar 2020 toplu iş sözleşmelerinde başarıyla çıkmamız, işyerlerinde biriken sorunlarımızı çözebilmemiz, koşulsuz ve şartsız kadro alabilmemiz öncelikle sendikal örgütlülüğümüzü mücadele örgütü olarak güçlendirmemize bağlıdır.

Dolayısıyla dayatılan “olağanüstü kongre” kararını örgütlenmenin ve mücadelenin yükseldiği bir platforma çevirmeliyiz. Çünkü, her adımda karşımıza çıkan ve çıkacak engelleri aşmanın tek yolu birimlerden başlayarak sağlamlaşan örgütlülüğümüz olacaktır. Bizim işçi sınıfını çıkarından başka bir çıkarımız yoktur.  Tüm delege arkadaşların da bizimle aynı düşündüğünü biliyoruz. Önümüzdeki zor süreçleri birlikte aşabilmek için temel bazı noktaları yeniden vurgulamayı da gerekli görmekteyiz.

Öncelikle temsilciden genel merkeze kadar tüm örgütlerimiz işverenler karşısında dik durmayı ve işçi sınıfının çıkarları etrafından birlik olmayı başarmalıyız.

Sendikal örgütlülüğümüz için içimizde yaratılmaya çalışılan yapay rekabete ve oynanan oyunlara son verip, belediye yönetimi karşısında örgütlü bir birlik olarak davranmalıyız.

Belediye işçisi olmamız ve belediyelerin siyasi partiler tarafından yönetiliyor olmasından dolayı; Belediyelerde iktidar olan siyasi partilerin içişlerimize karışmasına izin vermemeliyiz ve sendikamız her koşulda işçiden yana bağımsız tutum içinde olmalıdır.

İşçiler açısından tayin edici her karar işçilerle birlikte alınmalı. İşçiler, toplu iş sözleşme süreçlerinde karar alıcılar olmalıdır. TİS taslakları işçilerin katılımı ve onayıyla hazırlanmalıdır. Kadıköy ve Ataşehir toplu sözleşmelerinde olduğu gibi, işçilerin onayı olmadan hiçbir TİS imzalanmamalıdır.

Yukarıda kısaca belirttiğimiz koşullar bu sürdürmekte olduğumuz mücadelemiz daha da ileriye taşımak için hızla hayata geçireceğimiz koşullar olacaktır.

İşçi ve delege arkadaşlar, 2020 toplu iş sözleşmelerinde başarıyla çıkmamız, işyerlerinde biriken sorunlarımızı çözebilmemiz, koşulsuz ve şartsız kadro alabilmemiz ve krize karşı mücadele edebilmemiz için süreçten daha da örgütlü çıkmalı ve yolumuza devam etmeliyiz.

Devam etmeliyiz çünkü yeni ve zor bir sürece girmekteyiz. Bu ara dönem içinde yaptığımız sözleşmeleri bile uygulamaya yanaşmayan belediyeleri dikkate aldığımızda 2020 TİS sürecinin ne denli çetin geçeceği açıktır.

"İleri İşçiler, öne, en öne!.." şİarıyla girdiğimiz bu yolda, tüm öncü işçilerle mücadeleyi daha ileri taşımak için HAYDİ GÖREVE!..."
 

Yorumlar (0)