banner773

Devlet hastanesi stokçulara karşı kendi maskesini üretiyor

Manisa'dan maske stoklayan ve fahiş fiyatla satan fırsatçılara kötü haber geldi. Turgutlu Devlet Hastanesi, corona virüsü nedeniyle yoğun talep sonrası fiyatı artan ve stok sıkıntısı ihtimali olan cerrahi maskeyi, kendi bünyesinde üretmeye başladı.

EKONOMİ 14.03.2020, 12:52
Devlet hastanesi stokçulara karşı kendi maskesini üretiyor

Çin’de ortaya çıkarak dünyaya yayılan corona virüsü salgını sonrası, başta maske olmak üzere birçok ürün medikal ürün yoğun talep görünce, stoklar da azaldı. Günde yaklaşık 1000 maskenin kullanıldığı Turgutlu Devlet Hastanesi’nin yetkilileri ise çareyi, cerrahi maskeyi üretmekte buldu.

İlerleyen günlerde maske stoklarının yetmemesi ihtimali üzerine harekete geçen yetkililer, hastanenin terzihanesinde yaptıkları deneme üretiminde başarı sağladı.
‘SERİ ÜRETİME GEÇTİK’
Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekimi Ümit Aksoy, deneme üretiminde başarılı olmalarının ardından seri üretime geçtiklerini belirterek, “Hastanemizin maske ihtiyacını terzihanemizden karşılıyoruz. Maske basit bir tıbbi malzeme ancak şu sıralar bulunmasının biraz daha zor” dedi.
Maskenin yokluğunun çok önemli bir boşluk olacağını ve onun için hastanede her gün 1000 maske üreterek bu ihtiyacı karşıladıklarını söyleyen Aksoy, “Terzi arkadaşlarımızın da özverili çalışmasıyla, bu ihtiyacımızı artık kendimiz karşılıyoruz” dedi.

KAMU KAYNAKLARINDA TASARRUF SAĞLADI
Hastane Müdürü Mustafa Ergun, dünyada yoğun talep gören maskenin Türkiye’de üretiminin şu an için yeterli olduğunu belirterek, ileride yaşanacak maske bulma sıkıntısı ihtimaline karşı kendi önlemlerini aldıklarını ifade etti.

Artan fiyatlar nedeniyle tasarrufu da elden bırakmamak gerektiğini belirten Ergun, kamu kaynaklarını israf etmek istemedikleri için de böyle bir yolu seçtiklerini söyledi. (DHA)

Yorumlar (0)