banner773

Çiğdem Toker: Sağlık Bakanlığı, pandemi hastanesi için 200 milyon Euro kredi kullanacak

Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker, bugünkü köşe yazısında Yeşilköy Çok Amaçlı Acil Durum Hastanesi için Sağlık Bakanlığı'nın 200 milyon Euro kredi kullanacağını yazdı.

EKONOMİ 27.05.2020, 11:53
Çiğdem Toker: Sağlık Bakanlığı, pandemi hastanesi için 200 milyon Euro kredi kullanacak

Sözcü yazarı Çiğdem Toker, Sağlık Bakanlığı'nın, Yeşilköy Çok Amaçlı Acil Durum Hastanesi için EBRD'den 200 milyon Euro kredi kullanacağını ifade etti.

“EBRD'nin kullandıracağı yeni 200 milyon Euro'luk kredinin ilk “2-3 yılı ödemesiz”, 15-20 yıl vadeli” diyen Toker, şunları kaydetti:

"Yeşilköy hastanesine 200 milyon Euro

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla kapatılan Atatürk Havalimanı üzerine, yine onun talimatıyla Rönesans'a yaptırılan (ihalesiz oluşunu birkaç kez yazdığım) pandemi hastanesi bu pazar günü açılacak. Hastaneye Covid-19 dolayısıyla yaşamını kaybeden “fakir babası” doktor Murat Dilmener'in adı verilecek. Ama konu bu değil. Meğer Sağlık Bakanlığı, Yeşilköy Çok Amaçlı Acil Durum Hastanesi için EBRD'den 200 milyon Euro kredi kullanacakmış.

“EBRD nedir” derseniz, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın orijinal adının kısaltılmışı (European Bank for Reconstruction and Development). Belki anımsarsanız, EBRD'nin yine Rönesans'ın yaptığı Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi'ne de 40 milyon Euro kredi sağladığını kısa süre önce buradan duyurmuştuk.

EBRD'nin kullandıracağı yeni 200 milyon Euro'luk kredinin ilk “2-3 yılı ödemesiz”, 15-20 yıl vadeli.

Kredinin amacı, solunum cihazı (ventilatör), yoğun bakım üniteleri ile diğer acil tıbbi ekipman satın almaları için ihtiyaç duyulan finansmanı sağlamak. Yanı sıra, yoğun bakım yatak kapasitesini desteklemeye dönük olduğu da belirtilmiş. Tabii yönetenler “Her şeyi biz yaptık” havasında olduğu için krediyi EBRD sayfasında öğrendik. Açıklamada, Covid-19 vakalarındaki olası yeni dalgalara hazırlıklı olmaktan da söz ediliyor. Kredinin borçlusu ise Türkiye Cumhuriyeti adına Hazine ve Maliye Bakanlığı olacak."

Yorumlar (0)